Lemezismertetők

ASG – Blood Drive

Kiadó: Relapse

Weboldal: facebook.com/asgnation

Kiadás éve: 2013

Stílus: Stoner Metal / Rock

Brief Sum: A masterpiece! The ASG miyed hard rock’s weight and sludge’s slipperines in the Blood Drive album, and made an unforgettable hibrid album with crushing lyrics, breathtaking guitar riffs and a unique leading voice.

 

Már az első dalba, az Avalanche-be beleszerettem. Zuhanás! Olyan mitnha a legvégső apokalipszis Föld gyomra felé nyíló kapujába lökne, ám mielőtt még elindulna ez a zuhanás a füledbe üvölt: All the gods are crazy can’t you see? Ez az egész album vezérvonala. Az emberi individuum.

Az egész albumon végighalad és amolyan mindennapos pokoljárásként zúzza szét a valóság darabjait azért, hogy egy igazabbat -az ő szemszögükből igazabbat- mutasson meg. Már a Blood Drive-ban belerongyolnak abba a közhelyi magasságokban ismert de náluk mégis abszolút hihető és hiteles megállapításba, hogy: Got a long list of foes and a shorter list of friends.

A Scrappy’s Tripben már a napjaid megszámlálásáról beszél. Ez és a Castlestorm földbedöngölő rohama után pedig klasszikus megoldással oldja fel a fejrázásba belemelegedett nyaki izmokat. A Blues for Bama az apokalipszis előtti utolsó pillanatra való, amikor még végigfut az emberek hátán a hideg, amikor még egy nagy levegő belefér és aztán semmi más. Ebben a helyzetben pedig azt mondják: I need a new eye to build my sky.

Eztán újra dübörögni kezd a hard rock és sludge súlyos és csuszamlós elegye és az ASG bombázni kezd minket nehéz riffjeivel, szűkszavú de ettől ütős szövegeivel. Egyre durvább, pörgősebb és erőteljesebb dalok következnek, az Earthwalk a nyitány, a Children’s Music már rendesen beindít és a padlóra vág a Hawkeye: It’s a hostile retreat and the fangs are out, and it’s coming after me again It’s an ordinary lie, on an ordinary day And it’s coming after me again. – Ezért.

A Stargazin már jóval állandóbb dal. Nincs benne semmilyen nagy durranás vagy bármi, de épp ezért jó! Egy dalnyi pihenést hagytak nekünk a srácok az album vége előtt. A The Ladder már a leszálló ág és a koronát az egész Blood Drive lemezre a Good Enought to Eat masszív kijelentése adja. Talán ez már a világvége utáni következő pillanat. A romokon lengedező ruha- és emberfoszlányokkal, egy maréknyi túlélővel és az élmény nyomasztóságával. Aztán új nap jöhet.

Legalábbis nekem ezek voltak az impresszióim és ezek után, nincs értelme az albumot zeneileg értelmezni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Avalanche
2. Blood Drive
3. Day’s Work
4. Scrappy’s Trip
5. Castlestorm
6. Blues for Bama
7. Earthwalk
8. Children’s Music
9. Hawkeye
10. Stargazin
11. The Ladder
12. Good Enough to Eat


Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Relapse Records reissue ASG’s Win Us Over LP in March

KMZ

Hot News: ASG announce European tour

KMZ

Hot News: ASG premiere Scrappy’s Trip video

KMZ

Hot News: Lord Dying and ASG confirmed for Roadburn festival 2014

KMZ

Hot News: ASG – Announce US Tour w/Weedeater, ‘Blood Drive’ Marks

KMZ

Hot News: ASG – Premiere Title Track, „Blood Drive,” via Stereogum

KMZ

Hot News: ASG – Release Lyric Video, Confirm April Tour Dates, New Album to be Released May 28

KMZ

Hot News: ASG – Complete Recording New Album

KMZ

Hot News: ASG – Announce European tour

KMZ

Hot News – ASG sign to Relapse Records

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek