Lemezismertetők

ASTRAL DOORS – Testament Of Rock (The Best Of Astral Doors)

Kiadó: Metalville

Weboldal: www.astraldoors.com

Kiadás éve: 2010

Stílus: Heavy / Power metal

Brief Sum: A masterpiece. It’s unnecessary to say more.

 

 

A mai túltelített színtéren nem nehéz elmenni egy zenekar mellett, lemaradni egy művészről. Mi a KME munkatársai irgalmatlan mennyiségű zenét dolgozunk fel hétről hétre, hónapról hónapra, mégis lemaradunk egy-egy előadóról, csapatról.

Noha az Astral Doors egyáltalán nem kezdő zenekar, nekem ez volt az első találkozásom velük. A meglátni és megszeretni szlogen meghallgatni és megszeretni lett, hiszen amióta nálam van a korong, alig múlik, múlt el úgy nap, hogy ne hallgattam volna meg. Gyűjteményes korongról lévén szó, a csapat legjobb szerzeményeit vonultatja fel a cd, mintegy összefoglalva eddigi munkásságukat. Aki ismeri a zenekart és rajong érte annak nem ismeretlenek a felvételek, engem viszont letaglózott, lévén –ahogy fentebb említettem- most hallottam őket először. Köztudott, hogy a Rainbow, a Dio (R. I. P.) és Tony Martin korszakos Black Sabbath vénájában fogant, őserejű hard rock/metal zenéről van szó, roppant súlyos, kemény riffekkel és ritmusokkal megtámogatva.

Igazságtalanság részemről, de Nils Patrik Johansson énekes és Joakim Roberg billentyűs teljesítményét feltétlenül ki kell emelnem. Előbbit azért, mert Dio, Tony Martin valamint David Coverdale hangszálaiból összegyúrt orgánuma lúdbőrözést váltott ki belőlem, amolyan fal lebontó hangja van, utóbbit pedig azért mert varázsol a hangszerén. Gondolom mindegyik lemezükről tettek fel dalokat a korongra, amelyek egytől egyig hibátlan szerzemények. Cloudbreaker, Time To Rock, Bride Of Christ, Evil Is Forever, Lionheart – a teljesség igénye nélkül. Kiadatlan dal is hallható a lemezen, ez a Victory, míg a Black Rain és a London Caves átkevert, átmasterelt verziói szerepelnek a korongon. Minthogy best of lemezről van szó, az ilyet nem szokás pontozni, ezúttal azonban kivételt teszek. Ez egy akkora tízes, mint ide Lacháza.

Aki még nem ismerné őket, feltétlenül szerezze be ezt a lemezt, aztán utána az összes többit. Falrengető muzsika!

Tracklist:

1. Cloudbreaker
2. Time to Rock
3. Of the Son and the Father
4. Black Rain
5. Power & the Glory
6. Bride of Christ
7. New Revelation
8. Slay the Dragon
9. London Caves
10. Evil is Forever
11. Lionheart
12. Quisling
13. Testament of Rock
14. Victory (unreleased)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek