Lemezismertetők

ATOMWINTER – Atomic Death Metal

Kiadó: Black Skull Records

Weboldal: facebook.com/Atomwinter

Kiadás éve: 2013

Stílus: Death Metal

Brief Sum: Without a doubt, (up until now) this is one of the best death metal materials, a great introduction. I hope we will have several more, similarly high quality albums this year.

 

Nem tudom, hogy Németországban mi került az ivóvízbe –most az undergroundról beszélek-, de a múlt évben több old school, minőségi albumokat elkövető death metal zenekar bukkant fel. Chapel Of Disease, Deserted Fear, Revel In Flesh – többek között. Ehhez a körhöz csatlakozott az Atomwinter.

Annak ellenére, hogy Germániában több, nagyon jó death metal zenekar dolgozott (pl. a korai Morgoth, a korai Atrocity, Mental Aberration, Death Reality, Profanity – kiváncsi vagyok, velük vajon mi lehet), sosem számított az ország death metal nagyhatalomnak, most pedig olybá’ tűnik, reneszánszát éli az old school death metal. A 2010-ben, Göttingenben alakult Atomwinter tagságát, a metal-archives.com-on látott fotó alapján, veterán harcosok alkotják. Martin S. basszusgitáros, Norbert S. és Benni G. gitárosok, Christopher L. énekes és Patrick W. dobos minden bizonnyal nem tegnap kezdtek el death metalt hallgatni. A dobos srác új, tavalyelőtt csatlakozott a zenekarhoz és azt a Stefan C.-t váltotta, aki a 2010-es demón –eleddig ez volt az egyetlen kiadványuk- játszott. Old school death metaljuk egyaránt merít az Asphyx, a skandináv (svéd) zenekarok (elsősorban a Grave) és a Bolt Thrower munkásságából, melyet a borító, a halállal, harcokkal és háborúval foglalkozó dalszövegek támasztanak alá. A harmóniákkal, váltásokkal, doomos részekkel tűzdelt dalok (pl. Sentinels Of Doom And Horror, In Remembrance Of Death, The Crypt Is Calling, Howling Winds Of Sorrow) önmagukért beszélnek, a német legények remekül sajátították el a leckét. A maszterizálásért Andy Classen felelt, ergo a lemez úgy szól, mint atom, vastag, kompakt, tömény megszólalással bír a korong.

Kétség nem fér hozzá, az idei év (eddigi) egyik legjobb death metal anyaga, legjobb bemutatkozása, remélem sok, hasonlóan magas színvonalú lemezhez lesz még szerencsénk az idén.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Sentinels of Doom and Horror
2. Ghouls of the pit
3. Entering the gates
4. In remembrance of death
5. The crypt is calling
6. Houwling winds of sorrow
7. Hordes of devastation
8. Desecration of dead bodies
9. Necrotic way of life

Pontszám: 9

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek