Lemezismertetők

AUDREY HORNE – Le Fol

Kiadó: Indie Recordings

Weboldal: www.audreyhornemusic.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Hard Rock / Post-Grunge

 

 

 

 

Az Audrey Horne egy négytagú norvég alter/rock csapat, bár sajnos kiugró teljesítményt ők sem mutatnak fel, a számok a stíluson belül felvonultatnak minden lehetséges variációt (így a klisét sem kerülték el). A műfaj rajongóinak mindenképp kellemes hangzóanyag, jó kiállású borítóval, de igazából nem egy nagy durranás.

Az első szám a Last Chance For A Serenade címet viseli, pörgős, főleg rockos témákkal, pontos játékkal, jó hangzással. Talán (és ez szigorúan csak talán!!!) meg lehet itt említeni a Queens Of The Stone Age és a Placebo munkásságát, ha valahogyan körül akarnám mindenképp írni a zenéjüket. A Jaws is a poposabb rock (pl. The Cult) kategóriába tartozik, jók a riffek, de ezer más banda lemezén felvonulnak ezek az elemek. A Last Call-ban előbukkan némi goth hatás, de ez inkább csak a dal elejére igaz, inkább metálosabb ez a zene, mintsem a nyolcvanas évek világát idéző feeling. A Threshold egy lazább szerkezetű nóta, jól összerakva (ez az egész lemezre igaz), kissé meg is vannak tekerve a verzék, szóval nem egyszerű, de nagyon nem térnek el a stílustól. A Monster egy lassabb nóta, itt nekem egy kicsit a Red Hot Chilli Peppers lemezek hangulata ugrott be, bár nem annyira komplex módon, mint náluk. Az Afterglow a következő track, egy fájdalmasabb hangulatú szám, itt is több a metal elem, mint a tipikus alter/rock csapatoknál, ami nem baj, talán ezen az úton járva még alkothatnak valami kiemelkedőt.

Az In The End kapásból a ’90-es évek feelingjét vonultatja fel szerkezetében, nyugisabb, effektezett témák követik egymást, az ének súlyos, és az előző szám mellett ez a másik kiemelkedő darab a lemezen. A Pretty Girls Make Graves egy fura szám, az előző dal hangulati szerkezetét követve halad, de túl monoton, túl klisés. A Bright Lights megint egy technikásabban induló darab, de semmi újat nem mutat fel, és ezen a szimfónikus betétek sem segítenek. A Hell Hath No Fury egy tipikus RHCP nótaszerkezet alapjaira épít, még az ének más hangzása sem mulasztja el ezt az érzést. Az I Wish You Hell a kivételek közé tartozik, de sajnos több ezen a lemezen a töltelékdal, mint az eredetiségre törekvő nóták száma. Ha a lemez hangulata, kísérletező volta több mindenben mutatkozna meg, értékelhetőbb lenne az anyag. A So Long, Euphoria ismét egy lassabb tétel, és bár jobban kiemelkedik a többi közül a space rock hatású hangulati elemek miatt, ez sem mutat fel egyetlen új elemet sem.

A stílus rajongóinak biztos közelebb áll a szívéhez majd ez az anyag mint az enyémhez, de csak azoknak ajánlom őszintén, akik a finomabb, rockos betétekkel telepakolt számokat szeretik.

Tracklist:

1. Last Chance For A Serenade
2. Jaws
3. Last Call
4. Threshold
5. Monster
6. Afterglow
7. In The End
8. Pretty Girls Make Graves
9. Bright Lights
10. Hell hath No Fury
11. I Wish You Hell
12. So Long, Euphoria

Pontszám: 6.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek