Lemezismertetők

AUTUMN TWILIGHT – Dream Seeks Dreamer

Kiadó:

Weboldal: www.autumntwilight.hu

Kiadás éve: 2006

Stílus: Dark / Gothic

 

 

 

 

Az Autumn Twilight zenéjét már bizonyára egyre többen ismerik. Olyan nagy együttesek neveivel vetekszik, mint pl.: a The Sisters of Mercy. Merengő, elgondolkodtató zenéjükkel sok mindenkinek okoz kellemes perceket a zenekar. Az első daluk egy instrumentális szerzemény, amely bevezet minket a mélybe, a homályos pirkadatba. A következő, címadó számban folytatódik a bevezetésben elindult hömpölygés. Az énekes hangja nekem egy kicsit a Crematory énekes lágyabb momentumaira is emlékeztet. Finom kis darkos ízt ad Péter hangja a daloknak. A fenséges billentyűjáték is tovább emeli a „The sixth race” daluk hangulatát.

Amikor jobban kibontakozik az összes hangszer, egyszerre csillannak fel a fények és kúszva, suttogva megpróbáljuk elérni képzeletünkben a szebb reményt. A „Dream seeks dreamer”-ben távolról közeledünk a kesze-kusza hányódások között, a következő megállóhoz, hogy megtaláljuk saját énünket. Minden egyes dal költői szerzeménynek is tekinthető. Mindenhol művészi és elegáns dallamokkal ismerkedhetünk meg. A további számok mindegyike rejt magában valami szépséget, ami megfejtésre vár. Mindenkinek mást jelenthet, amikor is az album közepére érünk és szinte megtörve a lemezt, egy instrumentális derengés köti össze. A CD második felében, úgymond egyféle felszabadulás érződik, megszabadultunk a gonosz lélektől és újraszületve folytathatjuk terveinket.

A záró tétel végén szépen lehalkul és elérkezik a megnyugvás. Nagyon szép kis utazásban lehet része a hallgatónak az Autumn Twilight zenéje hallgatása közben. Ez egy olyan zene, amiben nagyon el kell mélyedni és jól megismerni az érzésvilágukat. Sok-sok jót elmondhatunk, érdemes beszerezni a CD-t.

Tracklist:

1. Exordium
2. Autumn Twilight
3. The sixth race
4. Dream seeks dreamer
5. Penitence
6. The frail existence
7. God or idol
8. Exilium
9. Unburied memories
10. Exodus

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Autumn Twilight / Clue / Camp Fire Melancholy Acoustic / Sentio Ergo Sum – hálás vagyok, hogy a része lehettem

KMZ

Nevergreen / Dying Wish / Autumn Twilight / Tengerszem – élmény volt játszani

KMZ

Autumn Twilight – új videó: „Cyclic”

KMZ

Autumn Twilight Interjú

Esotancos

AUTUMN TWILIGHT – Sequel

A honlap alapértelmezése

Holt Költők Társasága, Autumn Twilight – Koncertbeszámoló

medea

Autumn Twilight Interjú

Plastic_Puppet

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek