Lemezismertetők

AZURE EMOTE – The Gravity Of Impermanence

Kiadó: Selfmadegod Records

Weboldal: www.azureemote.com

Kiadás éve: 2013

Stílus: Avantgarde Death Metal

Brief Sum: „The Gravity Of Impermanence” is an original mix of Avant-garde Death Metal featuring pummeling blast beats, haunting female vocals, violins, saxophone, harmonica and a barrage of other eclectic surprises, all brought together into one melting pot of misanthropic darkness.

Van olyan, hogy avantgárd death metál? Van. Érdekes? Igen. Értékelhető? Igen. Élvezhető? Talán…

Az avantgárd lényege, hogy meglévő –elsősorban ember alkotta- esztétikus egészekbe rak oda nem illő részeket, lázadásként. Úgy próbál építeni, hogy közben a számára régit, rosszat, és véleményem szerint az unalmasat is bontja. Vért frissít. Lazán, bohón, nagy lendülettel és rövid időintervallumokkal. Nézzük, hogyan működik ez a zenében, ráadásul a keményebb oldalon!

Az Azure Emote második stúdióalbuma a „Múlandóság gravitációja” engem elsőre Omar Khajjám perzsa költő „múlandóság mámora” rubáijátra emlékeztet, de míg Khajjám művei évszázadosak, addig a banda maximum néhány hónapig lehet érdekes. De addig nagyon!

A death metált ismerjük. Indokolatlan mennyiségű gitártorzítás, károgó-hörgő ének és hol borzongató, hol pedig bizarr és groteszk tiszta megszólalás. Pluszba jön még a szolgai basszus és a minimál szinti kezelés, ami az egésznek konstans nyugtalanító hatást ad. Aki sok ilyen zenét játszik vagy hallgat, kedvet kap a templomgyújtogatásokra, a mizantróp és nihilista életfelfogásra, a kereszténység megvetésére és más kevésbé jó polgári gondolatokra, cselekedetekre és élvezeti cikkekre – egyesek szerint.

The Gravity Of Impermanence tisztességesen rászolgál arra aminek nevezzük: avantgárd zenei mű. Korrekten és néhol meglehetősen ötletesen keveri a darálós metál folyamába a kísérteties női vokált, hegedűt, szaxofont, harmonikát és más meglepő és talán ezért nagyon megkapó más stílusokból kölcsönvett elemeket. Van annak valami különleges bája, hogy egy-egy világvégés-lelked a bűneid oltárán égnek hörgés közt felkúszik egy kis hegedű vagy harmonika. Elsősorban azért, mert ezeket olyan lehetetlen helyeken teszi meg ahol nem, hogy meglep hanem emeli a dal értékét, maradandóságát.

Van olyan is, amikor tangóharmonika alapra kevernek malacvisítást egy percig, egy külön nótában. Mi más ez, ha nem egy jól kikísérletezett modern, avantgárd death metál lemez?

Tehát aki karakteres munkát akar hallani a metál sötétebbik oldaláról de egy kis vérfrissítésre vágyik annak nagyon ajánlom az Azure Emote-t! Ráadásul hol ne lehetne felvágni azzal, hogy avantgárd death metált hallgatunk? Igen, mindenhol csodálkozó tekintetek a jutalmunk.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Epoch of De-Evolution
2. Carpe Diem
3. Marching Forth
4. Sunrise Slaughter
5. Conduit of Atrophy
6. Veils of Looming Despair
7. Dissent
8. The Living Spiral
9. Obsessive Time Directive
10. Patholysis
11. Destroyer of Suffering
12. Annunaki Illuminati
13. The Color of Blood
14. Puppet Deities


Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Azure Emote Confirms 2xLP Edition Of The Gravity Of Impermanence

KMZ

Hot News: Azure Emote – Album By Avant/Death Collective Out; Streaming At Metal Underground

KMZ

Hot News: Azure Emote – New Track From All-Star Avant/Death Opus Arises

KMZ

Hot News: Azure Emote – Avant-garde / Death Metal Supergroup Announces New Album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek