Lemezismertetők

BATTLEROAR – To Death And Beyond…

Kiadó: Cruz Del Sur

Weboldal: www.battleroar.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Power metal

 

 

 

 

Manapság a power metal ismét eléggé népszerűvé vált a Hammerfall-nak, Grave Digger-nek és a Rapshody-nak köszönhetően. A görög Battleroar is ezen bandák hatása alatt működik valószínűsíthetően. Elég nagy túlkínálat van ezekből a bandákból, nehéz kiszűrni az értékelhető lemezeket. Ez a hanghordozó viszont eléggé elnyerte tetszésemet annak ellenére, hogy nem vagyok az a nagy pallos metal fan. Igényes a kiadvány, mind kül-mind belcsínyt tekintve. Minőségi anyag, élvezhető számokkal és riffekkel.

A nyitó “The Wrathforge” tétel egy filmzeneként is aposztrofálható diadalittas, háborús témával nyit, mintha a borítón lévő csatajelenet elevenedne meg a zenészek keze által. Az egész lemezre jellemző ez a háborús, fantasy-s dolog, viszont nem erre van kihegyezve az egész zenekar a Raphsody-val ellentétben.
Marco Concoreggi énekes hangja igen képzett, hozza a stílus sajátosságait. Emelkedett hangulatban adja elő a szövegeket. Nem egyedi a hangja, kicsit tán emlékeztet Bruce Dickinsonéra, de annyi baj legyen. Kostas Tzortzis és Manolis Karazeris gitáros duó technikás játékkal színesíti az amúgy sem unalmas lemezt. Riffjeik a régi nagyokat idézik, a szólóik pedig elférnének bármelyik mai vagy ősi lemezre.

A Nick Papadopulos és Gus Macricostas alkotta ritmus szekció sem hagy kívánni valót maga után. Elkötelezett az egész banda így ránézésre, jobban is tetszik a muzsikájuk a mai napig érdemtelenül túlsztárolt főbandákénál. Talán egyetlen egy nóta lóg ki a sorból a hanghordozón, ez pedig a hetedikként elhangzó “Born int he 70’s” című, amivel emléket állítanak a saját fiatalságuknak és a régi-régi időknek.
Remélem, sok ehhez hasonló lemezt fognak még készíteni, van ugyan egy kis Maiden hatása az ének miatt, de annyi baj legyen. Élőben is biztos el lehet bólogatni a zenéjükre. Talán egyszer el is csípem őket valahol.
A nagy power/fantasy hullámban szerintem vezető zenekar is lehetnek, ha így haladnak! Nem a mostanság megszokott szürke alkotás.

Tracklist:

1. The Wrathforge
2. Dragonhelm
3. Finis Mundi
4. Metal from Hellas
5. Hyrkanian Blades
6. Oceans of Pain
7. Born in the 70’s
8. Warlord of Mars
9. Death before Disgrace

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek