Lemezismertetők

BEASTMILK – Climax

Kiadó: Svart Records

Weboldal: facebook.com/Beastmilk

Kiadás éve: 2013

Stílus: Apocalyptic Post-Punk

Brief Sum: One of the big surprises of the year. A great mix of old-school music like rock, punk, post and rockabilly. The sound of the album is authentic, yet modern. The songs are varied, so you will never get bored.

 

Bevallom, a BeastMilk-et szigorúan a zenei stílusa miatt választottam ki. Valljuk be elég sok ember figyelmét felkeltené az „apokaliptikus post-punk” meghatározás! Amilyen egyedi a stílus – itt szerencsére kivételesen – olyan egyedi a zene is. Változatos és hangulatos. Nézzük is mivel állítjuk szembe a hallószervünk, ha betesszük a korongot.

Az első dal indítása, kicsit rock-os, de a kaliforniai punk életérzést is hozza. A vokál engem valamiért rettentően emlékeztet az Airbag énekesének stílusára. Ez hozta először számomra a „Post” részt. Aztán megérkezik a telt hangzás és a teret betöltő gitár témák. A dob folyamatosan ott lüktet – zseniális keverés – folyamatosan motoszkál izgatja az érzékszerveink. Néhol még egy kis rockabilly-s életérzést is hoz magával, a gyorsabb részeknél.

Úgy szól ez a korong, mint egy régi 80-as évekbeli zene a mai felvételi technikával. Ami viszont egy idő után agyára megy azért az embernek a rengeteg visszhang. Ezt kicsit visszavenném, de helyben van egyébként minden. A dalszövegek is hozzák a világvége életérzést, nem igazán a pillangó kergetésről szólnak a réten. Inkább az elveszettségről, a pusztulásról. A post hatás rengetegszer visszatér egyébként, mint fentebb is írtam. Telt mindent betöltő hangzás a gitárokból melyek gyakran masszává állnak össze, közben meg tombol a dob. Ami nagy szó és mutatja mennyire élvezetes a korong és minden hallgatásnál újat nyújt, hogy 5-6-szor egymás után simán lepörög.

Kicsit valamiért David Bowie hatását is érzem (bár a hivatalos oldalon nincs feltüntetve) a muzsikán, illetve a régi popzenékét ugyancsak. Remekül eltalált és nagyon meglepett darab. A vokál fronton nincs semmi túlerőltetve, ami számomra nagyon jó pont, mert gyakran az ének ront el mindent. Nem egy nagy hangtávval rendelkező emberről beszélünk, de azt nagyon jól használja. Úgy újít ez a zenekar, hogy összegyúrja a legjobb elemeket a korai muzsikákból mintha csak ez bárkinek menne.

A borító egyszerű, kicsit talán szürreális is és próbál illeszkedni a banda névhez. Remek bemutatkozó korong, kíváncsian várom a folytatást.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Death Reflects Us
2. The Wind Blows Through Their Skulls
3. Genocidal Crush
4. You Are Now Under Our Control
5. Ghosts Out of Focus
6. Nuclear Winter
7. Fear Your Mind
8. Love in a Cold World
9. Surf the Apocalypse
10. Strange Attractors


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Beastmilk premiere new video at Noisey – Music By Vice, prepare for European tour with In Solitude

KMZ

Hot News: Beastmilk to support Metallica at Sonisphere Festival & nominated for best underground act at Metal Hammer’s Golden Gods Awards

KMZ

Hot News: Beastmilk stream Svart debut at NME.com

KMZ

Hot News: Beastmilk – Apocalyptic Post-Punk Outfit ReleasesVideo For New LP’s Opening Track

KMZ

Hot News: Beastmilk – Stereogum Leaks Song Off New LP From Finnish Post-Punk Quartet

KMZ

Hot News: Beastmilk premiere lyric video on CvltNation.com, reveal cover + tracklisting

KMZ

Hot News: Beastmilk premiere new track on Pitchfork

KMZ

Hot News: Beastmilk premiere teaser video for Svart debut on BrooklynVegan.com

KMZ

BEASTMILK – Use Your Deluge EP

Ambrose

1 komment

Azagtoth 2014. március 14. 18:17 at 18:17

Nagyon bejövős!
Szerintem egyértelmű a Bowie hatás.
Sőt leheletnyi Cure-t is érzek…

Válasz

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek