Lemezismertetők

BENEDICTUM – Seasons Of Tragedy

Kiadó: Locomotive Records

Weboldal: www.benedictum.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Heavy Metal

 

 

 

 

Új zenekarok, új trendek jönnek és el is távoznak. Azonban vannak olyan csapatok, akik ezektől teljesen függetlenül alkotnak. Többek közt az egyik ilyen stílus, amiben nehéz újat felszínre hozni, az a heavy metal. A 2005-ben létrejött Benedictum dicséretesen ápolja a láncos, motoros hagyományokat. San Diego-ban kezdték meg tevékenykedésüket Bound néven, ám később a kiadó javaslatára felvették az egyik számuk nevét, ez volt a Benedictum. A debütálásuk 2006-ban történt, azóta cseréltek dobost.

Történetükben megemlítik, hogy a korai Rainbow misztikuma és a klasszikus felállású Savatage tette rájuk a legnagyobb hatást. Kétségtelen, hogy a heavy metal amerikai irányzatának ez a két képviselője fülön csíphető a hangjegyeik közt. Megjegyzendő, hogy a vokalista hölgy úgy énekel, mint aki reszelőt nyelt, bitangul döng a hangfalakból elő. Nincs mit csodálkozni, hogy kedvenc énekese Ronnie James Dio. Más kötődésük is van Dio bandájához, mégpedig az, hogy Jeff Pilson (Dio gitáros) producerként segédkezett a lemezeiken. Az énekesnőn kívül csupa férfi alkotja a bandát, akik nagyszerűen teljesítenek.

A korong intróval indul, majd a Shell shock kapcsol gyorsabb tempóra. A sebességre nem lehet panaszunk a teljes lemez hossza alatt. Veronica alá többször aládolgoznak thrash-es csordavokálokkal, hogy hozzátegyenek még a muzikális élményhez. Egységesen rendeződnek egymás mögé a dalok, ez alól talán a kilencedik szám egy Accept Balls to the Wall-ja a kivétel, ami egy feldolgozás. A CD egy 11 perces nótával fejeződik. A teljes felfedezést meghagyom mindenkinek, mert ez a muzsika nagyon szívhez szóló tud lenni, ám ugyanakkor egyszerű és pőre.

De az ördögbe is, hát ezért szeretjük! Gurulj ki a mocival a garázsból, bújj bele a bőrnadrágba, kösd az oldaladra a láncot és hallgasd a Benedictum-ot, ők ebben a környezetben érzik otthon magukat!

Tracklist:

1. Dawn of Seasons
2. Shell Shock
3. Burn it Out
4. Bare Bones
5. Within the Solace
6. Beast in the Field
7. Legacy
8. Nobodies Victim
9. Balls to the Wall
10. Steel Rain
11. Seasons of Tragedy

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek