Lemezismertetők

BEYOND – Holt Lelkek

Kiadó:

Weboldal: www.beyond.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Thrash Metal

 

 

 

 

A Beyond zenekarról bizonyára már sokan hallottak. A megalakulásuk réges-régen volt. Majd egy hosszú szünet után (persze azért nem álltak le a zenéléssel) újra komolyabban el kezdtek zenélni és újra demókat készítettek, most pedig megjelent az új lemezük. Nagyon régen hallottam már én is a “Tömik a fejed” című albumot, de azért még megvannak az emlékei. Kicsit rapes, de kemény thrashes zenével keverve egy egész kellemes egyveleg jött létre.

Na, ez most sincs nagyon másként. Talán keményebbek lettek, kicsit thrash metálosabbak, több a keménység, nem nagyon hallhatunk annyi rappelős éneket. Szerintem nagyon kell egy ilyen zene itt Magyarországon, mert alig találni hasonló stílusban kiemelkedő bandákat. Végig pörgős, zúzós, kicsit old styleban előadott dalok nagyon ütnek. Feszes és kíméletlen, de mindenhol megtalálhatjuk a dallamokat is. Helyenként a Slayer neve ugrik be, de ez annyira nem is nagy baj. Szerintem eddigi legjobb munkájukat készítették el. Aki szereti a régi Beyondot, biztos rájuk fog ismerni és már ki van éhezve a régi thrasherekre. Aki meg nem ismeri őket, egyértelmű, hogy a lejátszójukban a helye a cd korongnak. Gyilkos, határozott és eszement dalok pörgetik fel a hallgatót. Egy lassabb, démoni szám is helyet kapott az albumon, teljesen sötét és súlyos hangulattal találkozhatunk a dalban.

Egy erős koncertsorozatra lenne szükség és talán egy egész szép kis rajongótábor gyűlne össze. Már nagyon itt volt az ideje, hogy előbukkanjanak a fiúk és megmutassák a közönségnek, hogy hogyan is kell zenélni. A fiúkat megszállta a démon és gonoszabbak, mint valaha…

Tracklist:

1. Intro
2. Az ördög csak jeledre vár
3. Szent, te is adakozz!
4. Eltörheted szárnyaim
5. Álom szellem
6. A félelem hóhérai
7. Van még cél
8. Minden elrendeltetett
9. Holtak tengere
10. Éjszakai démon
11. Csak egy Isten
12. Holt lelkek

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek