Lemezismertetők

BILOCATE – Summoning The Bygones

Kiadó: code666

Weboldal: www.bilocate.net

Kiadás éve: 2012

Stílus: Melodic Doom / Death

Brief Sum: High quality, varied music with full of ideas from the first note to the last. This release makes you its slave. Real MUSIC.

 

Újra megörvendezetett egy közel-keleti banda. Lehet, hogy már az elején lelövöm a poént, de mit titokzatoskodjak, úgyis ha odapillant az olvasó az írás végére, máris láthatja, hogy milyen értéket kapott az aktuális lemez. Nos, a jordániai zenekar immár harmadik nagylemezét jelentette meg a múlt hónapban, de sajnos én lemaradtam az előző két kiadványról. Mivel, hogy a Summoning The Bygones olyan hatással volt rám, amire csak ritkán van példa, be fogom pótolni a mulasztásomat.

Már itt az elején le szeretném szögezni, hogy a világhálón a legtöbb helyen death metal bandaként aposztrofálják az ammani srácokat, holott igencsak távol áll a zenéjük a szimpla death metaltól. Nagyon összetett, rendkívül komplex, magas művészi értékű zenét nyújtanak. Úgy gondolom, egyes fórumok a vokálként gyakran funkcionáló hörgéssel már „érteni kezdték” a zenét… Pedig mennyi-mennyi szépséget, finomságot tartogat az a bőséges idő (1 óra és 13 perc), ami a Summoning The Bygones felfedezéséhez szükségeltetik. Kérem szépen, én előre szóltam, ne lepődjön meg senki, ha a NAGYBETŰS ZENE fogadja. Az első hangtól az utolsóig magas színvonalú, változatos, ötletes muzsikával ajándékoznak meg minden érdeklődőt a zenészek. Opethes párhuzam finom szálai szövődnek a tételek egyes pillanatait hallgatva, de ebben konkrét kinyilatkozást botorság lenne tenni. Rengeteg elemből áll össze az a MŰ, ami a Bilocate palettáján születik meg. A tiszta vokál és a billentyűs hangszerek igazán felemelő, sok-sok éteri percet nyújtanak, így nem csak a ritmus szerelemesei, de a „lelkizősebb” hallgatók is maradéktalanul bele tudnak temetkezni a kiadványba. Kimondottan profi a hangzás, nincs egyik hangszer sem elnyomva, tisztán lehet élvezni a játékot. A játékot, ami bravúrosan briliáns, de ugyanakkor nélkülözi a túlzottan cizellált hangszerkezelést. Az album munkálatait négy országban végezték. A mesterművek komponálását Jordánián kívül az Egyesült Arab Emirátusokban, Szaúd-Arábiában, míg a keverést, az anyag véglegesítését Svédországban. A Fascination Street Studioban Jens Bogren mellett nem kisebb személyiség, mint Dan Swanö is megjelent, aki vendégmuzsikusként orgánumával (tovább) emelte a lemez színvonalát.

Ez a kiadvány minden percével leköti a hallgatót, és mire észreveszi már késő, mert rabjává válik. Ennek a rabságnak szívesen váltam részesévé. Sőt, arra buzdítok mindenkit, aki a minőségi extrém zenék szerelmese, s nem veti meg a változatosságot, az semmiképpen sem hagyja ki a Summoning The Bygones lemezt.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. The Tragedy Within
2. Beyond Inner Sleep
3. A Deadly Path
4. Passage
5. Dead Emotion (PARADISE LOST cover)
6. Hypia (Feat. Dan Swano)
7. 2nd War In Heaven
8. A Desire to Leave (Feat. Dan Swano)
I. Obscurity
II. Surrounding Hell
III. …Of Leaving


Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Orphaned Land, Bilocate, Klone, The Mars Chronicles – Koncertbeszámoló

Gwanath

Hot News: Bilocate – Writing new material for the 4th studio album

KMZ

Bilocate Interjú

Azagtoth

Hot News: Bilocate – Unveils new album Artwork and Release date

KMZ

Hot News: Bilocate – Signs with code666

KMZ

Hot News: Bilocate – Exclusive Premiere of „‘Summoning The Bygones” Studio Diary Video

KMZ

Hot News – Bilocate: To Support Orphaned Land in their Turkish tour (Fest 2012)

KMZ

Hot News – Bilocate In Mixing Mode

KMZ

Hot News – Dan Swanö guest vocalist on new Bilocate album

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek