Lemezismertetők

BIOTOXIC WARFARE – Lobotomized

Kiadó: Slaney Records

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2015

Stílus: Thrash Metal

Brief Sum: Quite powerful for a debut album. It stands its own ground even in today’s abundant selection. Way to go!

 

 

Aki eddig Krétát választotta üdülése céljául, az szinte kivétel nélkül az ókori hangulatot árasztó egzotikus látnivalók okán tette. Ezzel csak arra szerettem volna utalni, hogy Krétáról nem igazán a metal zene jut eszébe még az olyan őskövületnek sem, mint amilyen én vagyok.  Ha a kedves olvasó szeretne megismerni egy „régi sulis”, de nemrégiben alakult thrash bandát, akkor mindenféleképpen olvasson tovább.

A szemtelenül fiatal srácok nem napjaink modern metal vonalának hatására kezdtek zenélni, sokkal inkább a nyolcvanas évek végéből, kilencvenes évek elejéből merítettek. Tehát, aki valami újra számít, stílusteremtő kiadványt vár, az csalódni fog. A srácok a már legyártott építőköveket használták fel, csak saját fantáziájuk alapján „legóztak” az elemekkel. Kétségtelen, hogy az európai thrash istenek mellett az amerikaiak is jócskán vezették a dalalkotók kezeit a komponáláskor.

Ha már kezek: George Dimitrakakis teljesítménye, nagyszerű ötletei sokat segítenek abban, hogy a Biotoxic Warfare ne csak egy thrash banda legyen a sok közül. Szólókat bárhol képes elhelyezni az adott dalban, nem feltétlenül a már-már kötelező verze-refrén-verze-refrén után. Továbbá az eljátszott dallamok is emlékezetesek, nem feltétlenül helykitöltés gyanánt jelennek meg a kompozícióban.

Mike Kavalos vokálja elsőre nem igazán volt számomra meggyőző. Túl száraznak, túl erőltetettnek éreztem. Sokadjára sem változott a véleményem, de már könnyebben emésztem. Tisztában vagyok vele, hogy egy thrash zenekartól ne várjon nagy csodát az ember énekes fronton, de szerencsére akadnak jó példák a színtéren, akik bebizonyították, hogy nem kell feltétlenül lemondani a relatíve színvonalas énekről sem.

Hasonlóképpen vagyok elnéző a lemezborítóval szemben is. Nem egy Ed Repka színvonalú artwork, kissé bugyuta, inkább vicces, mint meghökkentő vagy letaglózó. De hát találkozhattunk már rosszabbal is. Ezektől függetlenül van fantázia a Lobotomized-en hallható szerzeményekben, nincs szégyellnivalója a csapatnak, csak így tovább, véleményem szerint, fogunk még hallani róluk.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Mors Indecepta
2. Proclaim the Gospel Lies
3. Baptized in Blood and Greed
4. Dysphoric Reality
5. Lobotomized
6. Lust for Hate
7. Parasitic Life
8. As We Rot…(Promises of Heaven)

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Biotoxic Warfare – „Lobotomized” single

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek