Lemezismertetők

BITTER END – Guilty As Charged

Kiadó: Deathwish Inc.

Weboldal: myspace.com/bitterend

Kiadás éve: 2010

Stílus: Hardcore / Metal / Punk

Brief Sum: Authentic hardcore in 2010. Well done

 

 

 

2010. augusztus 3-án jelenik meg a Deathwish-nél a Texas-i (San Antonio) Bitter End új nagylemeze CD, LP és digitális formában.
A Daniel (ének), Jason (bass), Griff (gitár, vokál), Jacob (gitár), Ely (dob) felállású ötös második albuma ez a 2007-es ‘Climate Of Fear’ után. Persze kiadtak ezek mellett, már pár demo-t és EP-t is. Itthon is ismerős lehet a csapat néhány embernek, mert 2009 tavaszán koncerteztek Budapesten.
23-24 évesen bennük van a kellő frissesség és frusztráció, és úgy tűnik a tehetségük is megvan jó dalok írásához.

Eddig nem voltak az élmezőnyben, de ez az album nagyon jól sikerült szerintem. Nem csak ledarálnak 2 perces számokat (persze azzal sincs baj, ott is lehet bőven mondanivaló), hanem odafigyelnek a fogós részekre is a zenéjükben. A legutóbbi Merauder-hez tudnám kicsit hasonlítani az egészet.

A lemez elejétől a végéig nagyon rendben van, nekem különösen az „Unjust”, „Suenos Muertos” (átvezető, ének nélküli track), „Inborn” hármas jön be. De igazából nehéz kiemelni 1-1 számot, szöveget, az egész 33 perces anyag tökéletes, egyben van.
Pár dal a myspace-en is ellenőrizhető („Unjust” a „The Hand That Feeds” társaságában), ezt mindenkinek ajánlom. Agnostic Front, Cro-Mags rajongóknak meg pláne, ha eddig még nem hallottak erről a zenekarról.

A Deathwish-nél sem nagyon tudnak hibázni. Már csak egy őszi/téli hazai klubkoncertben reménykedem!

Tracklist:

1. Corrupted Souls
2. Guilty As Charged
3. The Hand That Feeds
4. Means to an End
5. Unjust
6. Suenos Muertos
7. Inborn
8. Broken
9. Victims
10. Immortalized

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Deathwish Bands On Tour: Bitter End, The Carrier, New Lows, Oathbreaker, Punch, Touche Amore, Victims & More…

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek