Lemezismertetők

BLACK FLAME – Imperivm

Kiadó: Regain Records

Weboldal: www.black-flame.net

Kiadás éve: 2008

Stílus: Black / Death

 

 

 

 

Amilyen nagy nevek megfordultak már ebben az olasz zenekarban kisegítő jelleggel itt-ott (pl. Wildness Perversion, Peter Kubik), illetve segít ki például a dobosuk (pl GLORIOR BELLI), annyira nem hallottam eddig róluk semmit sem sajnos. Pedig ha az ember kicsit utánajár a dolgaiknak, kiderül, hogy az “Imperivm” már az ötödik teljes albumuk! Ez számomra meglepő tény volt.
Ennek megfelelően nem könnyű a dolgom, ha azoknak akarnék bármit is mondani, mennyit fejlődtek például az előző anyagukhoz képest. Ezért ismertetőm sajnos csak ezen anyagukra fog szorítkozni.

Előzetes elképzeléseim alapján a Black Metal stílus elkötelezettjeinek gondoltam őket, ám ami itt halható, az inkább egy okkult töltetű Death/Black Metal keverék, zeneileg a Death Metal felé való szignifikáns eltolódással. Ha már Wildness Perversion neve szóba került, a legutóbbi “Buried in Time” anyaguk volt ennyire DM-os beállítottságú zeneileg, feszes, gyors, kalapáló tempókkal. Olyan csapatok jutottak még egyébként eszembe az albumot hallgatva, mint mondjuk az IMMOLATION, tehát mindenképpen sötét hangulatú brutalitással van dolgunk. Ha dalaik minőségét tekintem, akkor azért valamivel gyengébbek, mint mondjuk a szenzációs NECROS CHRISTOS “Triune Impurtiy Rites” remekműve, de nincs okuk szégyenkezni az itt prezentált hét dalukkal (+ introval). Sajnálom, hogy a dalszövegeket nem mellékelték, mert igazán beleolvastam volna okkult világukba…

Egy erős, sötét hangulatú, jól megszólaló albummal járultak az Underground oltárához, amely a Sötét Úr elismerését is kivívhatja…
(Korábbi anyagaik beszerzése MORTUARY DRAPE hívők számára már cak azért is érdekes lehet, mert a “The Third Revelation” lemezükön fel is dolgozták “Abbot” c. dalukat Wildness Perversion és Left Hand Preacher vendégszereplésével…)

Tracklist:

1. Reqviem
2. Imperivm
3. Ad Infera
4. Lvdvs Dianae
5. The Other Face Ov Hell
6. Black Svn Theory
7. Apocalyptic Zero
8. The Secret Ov Lapis Manalis

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek