Lemezismertetők

BLACK MAJESTY – Tomorrowland

Kiadó: Limb Music

Weboldal: www.blackmajesty.com

Kiadás éve: 2007

Stílus: Power Metal

 

 

 

Az ausztrál Black Majesty neve sokaknak ismerősen csenghet, hisz elég nagy tehetségként bukkantak fel még 2003-ban “Sands Of Time” című lemezükkel. Most sorsfordulóhoz érkeztek, hisz tavaly jelent meg a harmadik nagylemezük, mely a “Tomorrowland” címet viseli. Ennél a lemeznél eldől, hogy van-e létjogosultsága a bandának vagy örökre a szürke homályba vész. Sajnos a lemez tíz dala nem adta meg számomra egyértelműen a választ. Mivel melodikus heavy metalról van szó, elég nehéz dolguk van a fiúknak. Ebben a stílusban nagyon sok az úgynevezett “lerágott csont” kategória, ezért nagyon óvatosan kell bánni az efféle zenével. Úgy indultam neki a korongnak, hogy nagy elvárásaim nem voltak, így valamelyest kellemesen csalódtam. Ami a kivitelezést és a hangzást illeti az teljesen profi, ennél többet nem is vár el az ember.

Viszont akad egy nagy gond a zenekarban, ez pedig nem más, mint az énekes “John Cavaliere”. Nem tudom, mostanság mindig az énekeseken akadok fent, de szerintem nem alaptalanul. Nem mondanám, hogy rossz hangja van, mert középtartományban hozza amit kell, de ha egy-két magas sikolyt nem eresztene el, igazából akkor sem lenne hiányérzetem. Viszont ha ezen túlteszi magát a hallgató (már akit zavar), akkor kellemes perceket szerezhet magának. Az olyan fémhimnuszok, mint az egyből fülberagadó refrénű “Into the Black”, vagy az egyik legjobb nótát az “Evil in Your Eyes”. Persze kapunk tradicionális speed metal témákat is “Tomorrowland” vagy igazi keménykötésű dalt “Faces of War”. Ami mindenképp erénye a csapatnak az a fantasztikus szólók. A két gitáros nagyon jó dolgokat hoz.

Finom és kerekre megírt szólóbetétek alkotják a dalok nagy részét, amiért egy plusz pont mindenképp jár a Black Majestynek. A stílus híveinek mindenképp ajánlott beszerzésre a “Tomorrowland”, viszont aki egy teljesen tökéletes dallamos metal lemezt akar hallani, annak nem kihagyhatatlan a Black Majesty harmadik lemeze. Az írás elején feszegetett gondolatsor eredményét nem tudom. Így maradok az aranyközépútnál.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Forever Damned
2. Into the Black
3. Evil in Your Eyes
4. Tomorrowland
5. Soldier of Fortune (Deep Purple Cover)
6. Bleeding World
7. Faces of War
8. Wings to Fly
9. Another Dawn
10. Scars

Pontszám: 7

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek