Lemezismertetők

BLACK SHEPHERD – United Evil Forces

BRIEF SUM: Under the guidance of Roel van Reijmersdal, the Dutch Vic Records which has been in operation since 1993 has released another forgotten treasure: a selection of 17 songs by the Flemish occult thrash brigade Black Shepherd. This rare and demanding publication is recommended to all die-hard thrasher heartily, of course with a maximum score.

A Black Shepherd nevezetű flandriai thrash metal formáció gyökerei egészen 1983-ig nyúlnak vissza, amikor is BEELZEBUB néven létrehozták pokoli alakulatukat. 1984-ben megváltoztatták a már fentebb említett Black Shepherd-re, s 1985 elején Willy Verbelen basszusgitáros csatlakozásával teljessé vált a flamandok felállása. A demós korszakuk alatt olyan hordákkal játszottak egy színpadon, mint az Onslaught, a Kreator és az Angel Dust. 1986 februárjában rögzítették az underground körökben azóta kultikussá vált „United Evil Forces” demójukat. 1988-ban leszerződvén a Punk Etc. belga kiadóhoz, rögzítették és ki is adták az első és egyben egyetlen nagylemezüket, az „Immortal Agression-t”. 1989-ben a Black Shepherd még felvett egy utolsó demót „Welcome” címmel és a basszus-gitáros/énekes Yvan Verhaegen ezzel le is tette a ’lantot’. A Black Shepherd hattyúdala az 1989-es októberében történő Zaandijk-beli fellépése volt Hollandiában…

A flamand thrasherek utolsó ismert felállása a következő tagokból állt: Alain Verhaegen (dob), Igor Pint (gitár), Michael Olijf (gitár), Yvan Vehaegen (basszusgitár/ének).

Egy nagyon kedves holland barátom Roel van Reijmersdal az 1993 óta folyamatosan működő Vic Recordsszal iszonyatos nagy munkát végez, ez a válogatás CD is neki köszönhető, a 17 nótát kegyetlen hangzással megáldva újrakeverték a görögországi Suncord Audiolab-ban idén márciusban. Roelról és a Vic Records-ról kapcsolatban még annyit említenék meg, hogy többek között olyan csapatok anyagait adta ki, mint a Sear Bliss, Pestilence (demok), Sacrosanct (az ex-Pestilence-gitáros Randy Meinhard bandája), a legendás svéd Mefisto demóválogatását….

Nos die-hard thrash metal rajongóknak mindenképp érdemes beszerezniük ezt az igényes kiadványt, s nem csak a 80-as évekbeli nosztalgiám miatt adom a Black Shephedre a maximális pontszámot…

Kedvenc dalok: Kill the Priest, Preacher of Death, Lord of Darkness

Kiadó: Vic Records
Kiadás éve: 2019
Stílus: Thrash Metal

Tracklist:

 1. Kill the Priest
 2. Make Love War
 3. Preacher of Death
 4. Lord of Darkness
 5. Animal
 6. Black Shepherd
 7. Kill the Priest (live)
 8. Black Shepherd (live)
 9. Total Supreme (live)
 10. Lord of Darkness (live)
 11. Animal (live)
 12. Another Day to Die (live)
 13. I Am Your Fate (live)
 14. Corpses (live)
 15. Make Love War (live)
 16. Preacher of Death (live)
 17. Evil Revenge (live)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek