Lemezismertetők

BLOODBOUND – Stormborn

Kiadó: AFM Records

Weboldal: www.bloodbound.se

Kiadás éve: 2014

Stílus: Melodic Power Metal

Brief Sum: I have heard much worse in this style. I’d say that if we want to obliviously yell the chorus while playing the air-guitar on a festival or in a house party, there’s no better choice than this record.

 

 

A svéd Bloodbound zenekarral valahogy úgy voltam, hogy kerülgettem egy ideig. Sokat hallottam a zenekarról, de az idők  folyamán valahogy csak nem akart összejönni az ismerkedés. Pedig a zenekar 2004-es alakulása óta kétévenként préselgeti a lemezeket rendesen, így mondhatni termékeny bandának számítanak. Halottam felőlük jót és rosszat egyaránt, így mindenfajta fenntartások nélkül most végre meghallgattam hatodik lemezüket a „Stormborn”-t és most az ezzel kapcsolatos érzéseimet szeretném megosztani az olvasóval.

Már az elején utána olvastam, hogy heavy\power metal a játék neve ami inkább európai jelleggel rendelkezik. Így fel voltam készülve mindenre, de amit a korong bő háromnegyed órája tartalmaz azon én is meglepődtem. Tudom, már nagyon nehéz ebben a stílusban újat mutatni, de ami itt megy az a már tucatszor elpuffogtatott ötletek újrahasznosítása. Van itt minden ami kell nagy ívű dallamok, kórusok, szólók, töménytelen billentyű, néha egy-egy marcona riff, gyorsabb, lassabb tételek, és itt-ott elhangzó magas metal sikolyok. Meg persze, sárkány, fém, pokol, harcosok stb. A számcímek önmagukért beszélnek. Mielőtt azonban valaki azt gondolná, hogy ezek miatt már alapból halálra van ítélve a korong az nagyon téved. Ugyanis lehet ezeket a dolgokat jól is játszani és kiváló dalokat formálni belőlük. Ami a „Bloodbound”-nak sikerült is, még ha egy hang sincs ezen a lemez olyan amit ők találtak volna ki. Ha ezeket levonjuk az összképből akkor egész jól szórakozhatunk. Hisz az olyan dalok mint az „Iron Throne” vagy a kiváló gitárdallamokkal felturbózott ”Nightmares from the Grave”, vagy a magasztos refrénű címadó tétel, de „We Raise the Dead” is azt mutatja, hogy azért van potenciál a bandába. Meg igazából ha őszinték akarunk lenni rengeteg hasonló híresebb zenekar lemeze sem rejt sokkal több egyediséget még is mindenki odáig van értük.

Ha innen nézzük ez a lemez is megállja a helyét és van olyan igényes, hogy megtalálja a közönségét. Ebben a stílusban hallottam én már sokkal rosszabbat is. Meg igazából ez a zene szórakoztat, és néha nem is kell komolyan venni. Én azt mondom egy fesztiválon, vagy egy házibuliba ha léggitárt akarunk kapni a kezünkbe és önfeledt üvölteni a refréneket nincs is jobb választás mint ez a korong. Persze a fentiek fényébe nem kaphat ennél több pontot a „Stormborn”, de még így is egy korrekt lemez a „Stormborn”.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Bloodtale
2. Satanic Panic
3. Iron Throne
4. Nightmares From The Grave
5. Stormborn
6. We Raise The Dead
7. Made Of Steel
8. Blood Of My Blood
9. When The Kingdom Will Fall
10. Seven Hells
11. When All Lights Fail

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

BLOODBOUND – svéd power és melodikus metal est márciusban a Dürer Kert-ben a DYNAZTY és a MANIMAL társaságában

KMZ

Dragons and Witches Tour: Bloodbound, Crystal Viper, Thobbe Englund és Rexoria április másodikán Budapesten!

KMZ

Bloodbound – Stormborn (official clip)

KMZ

BLOODBOUND – In the Name of Metal

Black

Hot News: Bloodbound – “In The Name Of Metal” released now in whole Europe / free MP3 song!

KMZ

Hot News: Bloodbound release „Metalheads Unite” lyric video!

KMZ

Hot News: Bloodbound – Fifth album „In The Name Of Metal“ coming in November!

KMZ

BLOODBOUND – Unholy Cross

Darkjedi

HammerFall, Sabaton, Bloodbound – Koncertbeszámoló

Darkjedi

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek