Lemezismertetők

BLOODLINE SEVERED – Visions Revealed

Kiadó: Bombworks Records

Weboldal: facebook.com/TheOfficialBloodlineSevered

Kiadás éve: 2009

Stílus: Metalcore / Melodic Death Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Mostanság úgy vagyok a melodikus metállal, hogy nem rossz, csak már unalmas, és nem igazán tudnak mit mutatni. Kevés az eredeti, az igazán élvezhető remekmű. Sajnos a Bloodline Severed is közéjük tartozik. Lehetne ez jó zene, mert minden adott hozzá, csak az eredetiség nagyon hiányzik. Leginkább a tiszta ének volt az, ami kellőképpen illúziórombolónak számított, a lemez hallgatása során. Egyébként, zeneileg abszolúte a legmélyebb tiszteletem a muzsikusoknak, csak ez annyira kiforratlan és annyira gyerekcipőben jár még. Talán az évek elteltével lassacskán majd megtalálják saját útjukat, az igazi egyéniségét a zenekarnak.

“In your face American Progressive Modern Metal, for fans of Meshugahh, At The Gates, In Flames, and Demon Hunter”. Ez a szöveg állt azon a matricán, ami a korong csomagoló fóliájára ragasztottak.
Nos, talán van benne némi igazság, bár nehezen tudom elképzelni, hogy a borító, és a booklet összhangja, hogyan is tud azonosulni a “A Vision Revealed” c. nótával. Sok helyen annyira vidám dallamokkal találkozhat az ember, hogy már azt feltételezi magában a hallgató, hogy ez valami happy metál. Na mondjuk azért annyira nem vidámkodnak a srácok, mert olyan riffekkel, tört ritmusokkal és zseniális szólókkal rukkolnak elő, hogy az ember csak bámul maga elé, tátott szájjal. Ilyen pl. a “Solemn Goodbye” dal. Csak ajánlani tudom, úgymint a “Mirror the Reflection” dalocskát!

Összességében, tovább emeli a zúzós feelinget a rendkívül nyers gitárhang, a mély/magas hörgés, és a csodálatos női ének. És ami azt elrontja, az a tompa, idegesítő dob, a tiszta énekről nem is beszélve. Hiába a jó ötletek, a jó témák, még nem kiforrott zene ez, bár a “Once Empty”-nél érezhető némi monumentalitás.
Remélem a jövőben egészen más koncepcióval állnak elő, és remélhetőleg más énekkel! A lehetőség megvan, csak időt kell rá szánni, hogy azt a megfelelő módon, kihasználják!

———————

ENGLISH VERSION:

Melodic metal isn’t bad, but became boring, and this genre can’t offer us new themes – that’s my opinion about it. There are only a few original, really enjoyable masterpieces. Unfortunately, Bloodline Severed aren’t that kind of melodic metal either. It could have been a good music, because everything is given for it, but this music really miss authenticity. My biggest complain was the clean vocals when I listened to the album. On the other hand, I absolutely respect the album musically. But it’s really unsettled and immature. Maybe after years, they’ll find their own way, their own genuineness.

“In your face American Progressive Modern Metal, for fans of Meshugahh, At The Gates, In Flames, and Demon Hunter”. We can read this text on the label stuck on the cover of the CD.
Well, maybe it”s partly true. But it’s hard to imagine what the harmony of the cover and the booklet has to do with the song “A Vision Revealed”. Sometimes the melodies are so gleeful that we might start to contemplate about hearing something “happy metal”. Though the guys don’t offer us that brightness everywhere, because we can really get crushed when we hear their great riffs, staccatos and outstanding solos, like in “Solemn Goodbye”. I can recommend it to everyone, just like “Mirror the Reflection”.

In general, that heavy feeling is furthermore enhanced by the raw sound of the guitar, the deep or high pitched growl, and the beautiful female vocals. And what impairs the whole: dull, disturbing drums, let alone the clean vocals. Even if the ideas and the themes are good, this music is immature, though we can notice a bit of monumentality at “Once Empty”.
I hope they’ll change they conception in the future, and the style of the vocals. They have a good possibility to it, but they need time to capitalize on their efforts.

Tracklist:

1. Into the Beginning
2. Reborn
3. A Vision Revealed
4. Silhouette of Doubt
5. Inception of Perscipacity
6. Coalition
7. Internal Battles with Eternal Consequences
8. Solemn Goodbye
9. Fear of Reality
10. Mirror the Reflection
11. Once Empty

Pontszám: 6

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek