Lemezismertetők

BONDED BY BLOOD – Exiled To Earth

Kiadó: Earache

Weboldal: myspace.com/bondedbyblood

Kiadás éve: 2010

Stílus: Thrash metal

 

 

 

A kaliforniai lelkes thrasherek egy újabb tetszetős koronggal léptek a nagyvilág elé. Akik már ismerik őket, nagyon jól tudják, mit várhatnak, akik még nem, azoknak ott a zenekarnév és a borítógrafika, hogy utat mutassanak.

Nagy fába vágták fejszéjüket, ugyanis egy koncept-lemezzel rukkoltak elő. A kiadó állítása szerint az első ilyen a thrash műfajban. Ezen kicsit elgondolkoztam, de hirtelen nem jutott eszembe ellenpélda, így elfogadom, csak kicsit kételkedek.
A történet szerint egy bombarobbanás után vagyunk 600 évvel. Idegen faj érkezik a Földre, ők a Crong-ok. Átveszik a hatalmat az emberiség felett, akiknek ezek után az egész bolygó lesz a börtönük. De ellenállók kicsiny csoportja nem hagyja annyiban és megpróbálja visszaszerezni a bolygó feletti uralmat és az idegeneket száműzni az űr mélyére. Ismerős, ugye?

Akusztikus felvezetővel indul a majdnem háromnegyed órás thrash zúzda. Ami elsőre feltűnik, hogy ez a koncepció valószínűleg csak a szövegekre vonatkozik. Talán a műfaj, ha ragaszkodsz a szigorú határokhoz, nem alkalmas rá, hogy zeneileg túl sok mindent kifejezzen, vagy csak túl nagy falat volt ez a zenekarnak. Ezt döntse el ki-ki maga. Szerintem egy koncept-lemeznek egységet kell mutatnia, a zenének és a szövegnek alá kell vetnie magát a történetnek. Itt nem érzem ezt. A dalok kezdése általában sokat ígérő, itt kapcsolódik legjobban a sztorihoz. Legalábbis zeneileg. De aztán elmúlik az a pár másodperc és jön a jól ismert thrash klisé valamelyike. Innentől szinte bármi lehet. Részemről ennyit a koncepcióról. De ettől ez a lemez lehet még jó.

A srácok feszesen játszanak. Intenzív a riffelés, és még ha nincs is túlbonyolítva, mindig találnak rá alkalmat, hogy egy kicsit még jobban megpörgessék. Nincs megállás szinte csak pár másodpercnyi pihenőt kapunk. Nincs old school szólók nélkül, ez ők is jól tudják és ebből is megkapjuk az adagunkat. Végig egységes a színvonal, de kicsit ez azt is jelenti, hogy nincs igazán kiemelkedő pillanat. Megvan minden finomság ami egy jó thrash lemezhez kell, mégsem tudok maradéktalanul örülni neki. Elég hasonló a nóták felépítése, túlságosan is ragaszkodnak a ’80-as években bevált recepthez. Ez pedig egyrészt a koncepció vesztét is jelenti, legalábbis zeneileg, másrészt az egész egy nagy masszának tűnik, kevés a fogódzó, a karakteresség.

Balga az, aki a Bonded by Blood-tól nagy csodát várt. Ezek a srácok egyszerűen nem akarnak mást, mint kedvenc zenéjüket játszani. Ebben pedig nagyon jók, amint tavaly élőben is bizonyított az ötös. Sok újdonságot nem kapunk, csak egy intenzív headbangerelésre, léggitározásra és üvöltözésre csábító dalcsokrot. Néha ez is bőven elég.

Tracklist:

1. 600 A.B. (After the Bomb)
2. Episodes of Aggression
3. Prototype: Death Machine
4. Prison Planet
5. Genetic Encryption
6. Blood Spilled Offerings
7. Exiled to Earth
8. Parasitic Infection
9. Desolate Future
10. Sector 87
11. Cross-Insemination

Pontszám: 7.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Bonded By Blood Announce UK Tour Dates

KMZ

Hot News: Bonded By Blood Announce European Tour with Hirax

KMZ

Hot News: Bonded By Blood Kick Off European Tour with Vader Tomorrow

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Confirm Dates for 2013 European Tour with Vader

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Confirm ‘Barge To Hell’ & European Tour With Vader

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Premiere Making-Of Video Clip; Kick Off Tour With Death Angel

KMZ

Hot News: Bonded By Blood Post Pre-Tour Video Update

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – ‘The Aftermath’ Out Now In Europe

KMZ

Hot News: Bonded By Blood to Play Free Show Next Week to Celebrate New Album

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Post Tour Update Video

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Offer Free Download of Brand New Track

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Reveal New Album Title And Artwork

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Finish Recording New Album, Post Final Studio Video

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Post Studio Update Video

KMZ

Hot News: Bonded By Blood – Post Pre-Studio Video Update

KMZ

Hot News – Bonded By Blood: Prepare To Enter Studio With Producer Logan Mader

KMZ

Hot News – Bonded By Blood Introduce New Bassist

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek