Lemezismertetők

BONDED – Into Blackness

A germán Bonded nem oly régi csapat, 2018-ban alakultak meg csupán, ám nem akármilyen tagsággal: Bernd ’Bernemann’ Kost gitároshoz és Markus ’Makka’ Freiwald doboshoz (mindketten ex-Sodom) felsorakozott Ingo Bajonczak énekes (Assassin, Supersoma), Marc Hauschild basszusgitáros (ex-Tauron) és végül, de nem utolsósorban Christos Tsitsis gitáros (ex-Suicidal Angels, Destroy Them, Exarsis).

A Thrash metalban utazó muzsikusok nem sokat vacakoltak, rögtön robbantottak a „Rest in Violence” debütáló kegyetlen megszólalású albumukkal, mely tavaly jelent meg egyébként.

A nyomorúságos járvány miatt sajnos nem tudták promotálni az anyagot a lezárások/bezárások miatt, de ez mit sem szegte kedvüket és szép csendben nekiláttak a második Bonded nagylemeznek.

A napokban jelent meg hivatalosan a Century Media kiadásában az „Into Blackness”. A német kiadó minden dicséretet megérdemel, hiszen nagyon igényes promo cuccot küldtek el, minőségi fotókkal, az új anyag szövegeivel, minden igényt kielégítő információval, le a kalappal előttük.

Nos, akkor nézzük meg röviden, mit is tartalmaz az „Into Blackness”:

11 bivalyerős Thrash szerzeményt alkotott a tapasztalt rókákból álló kvintett, s ahogyan Bernemann fogalmazott, ott folytatták, ahol abbahagyták a „Rest in Violence”-en. Ezúttal is Cornelius ’Corny’ Rambadt producelte az anyagot a Rambado Recordingsban. (Sodom, Onkel Tom, Disbelief).

Bernemann megjegyezte, hogy ugyan stílusbelileg nincsenek nagy meglepetések, mégis úgy véli, hogy nagy lépést tettek előre az „Into Blackness” opusszal.

Maximálisan egyetértek vele, hiszen sokkal súlyosabb lett a második nagylemezük: helyenként pokolian gyors tempókkal operálnak, melyeket nyaktörő riffekkel vegyítenek, ám a harmóniák sem hiányoznak, 100 %-os Bonded.

A szövegek rendkívüli gonddal lettek megírva, érdemes majd elolvasni mindet, továbbá a borító is kiválóan passzol az „Into Blackness”-en hallható Thrash őrülethez (Björn Gooßes/ Killustrations).

Kedvenc dalom itt sincs, az egész lemez úgy egyben tökéletes számomra, ahogy van. (a limitált kiadványú, első nyomású CD-n helyt kapott még két bónusz dal: „Humanity on Sale”, Will to Survive, sajnos ezeket nem mellékelte a kiadó, de ugye ne legyek telhetetlen…

Nagyon sokat nem mérlegeltem a pontszámmal kapcsolatban: már a nyitó tétel teljesen meggyőzött, így természetesen maximálisra értékelem Bernemann úr és társai teljesítményét. Thrash til’ Death, Hail Bonded!

Kiadó: Century Media Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Thrash Metal
Weboldalfacebook.com/bondedofficial

Tracklist:

 1. The Arsonist
 2. Watch (While The World Burns)
 3. Lilith (Queen Of Blood)
 4. The Holy Whore
 5. Division Of The Damned
 6. Into The Blackness Of A Wartime Night
 7. Destroy The Things I Love
 8. Final Stand
 9. Ill-Minded Freak
 10. Way Of The Knife
 11. The Eyes Of Madness

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek