Lemezismertetők

BOREALIS – Purgatory

Kiadó: AFM Records

Weboldal: @ Facebook

Kiadás éve: 2015

Stílus: Dark Melodic Metal

Brief Sum: For the fans of the genre it can fill some gaps and provide some entertainment, if not for something else, than for the singer. As for the score, I’ll stick with an eight, but I’ll still listen to it gladly just like to its predecessor.

 

Biztos sokan emlékeznek még a kanadai Borealis (számomra semmiből előbukkanó) második lemezére a „Fall from Grace”-re. Nem mintha a zene olyan nagy újdonság lett volna, de a Nocturnal Rites és az Evergrey dolgaira hajazó inkább európai melodikus power metal-t játszó zenekar egy igen erős albummal lepte meg a gyanútlan hallgatókat. Főleg az énekes Matt Marinelli hangjától még most is kiráz a hideg. Egy igazi metal torok melyben olyan érzelmek bújnak meg, hogy nem sok hasonló terem minden bokorba. Azóta eltelt vagy négy év mire megjelent a sokak által egy zenekar életében vízválasztóként funkcionáló harmadik korong a „Purgatory”.

Végigpörgetve a lemez több mint ötven perc hosszát elmondható, hogy a stílus maradt a régiben, viszont a fejlődés ezúttal elmaradt. Természetesen az alapvető dolgokkal nincs probléma most sem. A borító ismét gyönyörű a hangzás is telt a riffek „poweresen” hasítanak, a dallamok szárnyalnak, az érzelmek suhannak, a szólók kidolgozottak szépen csengőek. Tehát minden a helyén van ahhoz, hogy remekül szórakozhassunk. Viszont a lemezen szereplő tizenkét dal nem mindegyike sikerült kiemelkedőre , néha egybefolynak a témák, ami egy kicsit megnehezíti az egyvégtében való hallgatást. Hiányosságként róható fel a dob totál háttérbe szorítása és a billentyűs hangszer néha vérszegény ötlettelen szerepe. Ha viszont ezen túltesszük magunkat, akkor ott van a zenekar lelke az énekes, aki egymaga elviszi a hátán a produkciót és ez az egy mázlija a Borealis-nak. Minden dalban a tökéletességre törekszik, csak sajnos kevés az azonnal fülberagadó megoldás. Persze azért vannak ilyenek mint a lemezt nyitó „Past the Veil „ vagy a „The Chosen One „ a „Destiny” vagy az utolsó tétel a „Revelation „ nem beszélve az akusztikus csodaszép „Darkest Sin „-ről. Ellenben néha még olyan érzésem is van mintha a refrének egy kaptafára készültek volna. Viszont hiba lenne lehúznom a korongot, mert az igényességet, a zenei alázatosságot, és a kellemes hallgatnivalót, így is elhozza nekünk a Borealis új lemeze.

A stílus szerelmesei hiánypótlónak vagy kikapcsolódásnak bártan beszerezhetik, már csak az énekes miatt is. Én most pontszám tekintetében maradok a nyolcasnál, de attól még szívesen hallgatom ezt is ugyanúgy, mint az elődjét.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Past The Veil
2. From The Ashes
3. The Chosen One
4. Destiny
5. Darkest Sin
6. My Peace
7. Place Of Darkness 08. Welcome To Eternity
9. Sacrifice
10. Rest My Child
11. Purgatory
12. Revelation

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Borealis – From The Ashes (official audio)

KMZ

A Borealis leszerződött az AFM kiadóhoz / új albumelőzetes!

KMZ

Borealis Interjú

KMZ

BOREALIS – Fall From Grace

Menegroth

Hot News – Borealis: To Support Saxon On Full North American Tour

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek