Lemezismertetők

BRAIN POLICE – Beyond The Wasteland

Kiadó: Small Stone Recording

Weboldal: myspace.com/brainpolice

Kiadás éve: 2006

Stílus: Stoner Rock

 

 

 

 

Az izlandi Brain Police zenekar 1998-ban alakult, a zenéjük stoner rock stílusú. Számomra furcsa ez a párosítás, hogy Izland és stoner rock. Hirtelen nem tudnék még egy ilyen nemzetiségű bandát mondani, aki ilyen műfajban zenél. A srácok szívvel-lélekkel nyomatják az old-school riffeket.

Minőségi zenét játszanak, ez tény. Nem hallhatunk semmi kiugrót, de ami a stoner rock stílusra jellemző, azt mind-mind nagyon meggyőzen adják elő. Remek dob és basszusgitár játékot hallhatunk, helyenként blues-os elemekkel is fűszerezik a dalokat. A vokált egy lágyabb, pszichedelikusabb üvöltés jellemzi, és sok-sok dallam is rejtőzik benne. Nagyon jól illik ehhez a zenéhez és a koszos riffekhez. Remek a dalok szerkezete, és kifejezetten kellemes hallgatni való. Mellesleg a bandának ez már a negyedik albuma, de még nem sok mindent hallottam róluk, az is lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de én úgy hiszem, hogy amennyire jó a zenéjük, nincsenek olyan népszerűek. Pedig ezek a dalok elég rádióbarát megközelítésűek és könnyen megszerettethetik őket.

Ez az album már 2006-ban jelent meg, úgyhogy lassan várható egy újabb remek lemez, és kíváncsian várom, mivel is rukkolnak elő a jég szigetéről. Addig is mindenkinek ajánlom ezt a Beyond the Wasteland-ot, mert kellemes hallgatnivaló.

Tracklist:

1. Rooster Booster
2. Hot Chicks & Hell Queens
3. Black Tulip
4. Thunderbird
5. Snake
6. Mystic Lover
7. The Baron
8. Leo
9. Human Volume
10. Beyond the Wasteland
11. Sweet Side of Evil

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek