Lemezismertetők

BRUTALLY DECEASED – Black Infernal Vortex

Kiadó: Doomentia Records

Weboldal: facebook.com/brutallydeceased

Kiadás éve: 2014

Stílus: Death Metal

Brief Sum: Let’s just say that fans of traditional Swedish death metal won’t be disappointed with the new album of the Czechs; this disc will satisfy all needs of Stockholm based metal fans.

 

Ezt a kritikámat ugyanúgy kezdhetném, mint a Revel In Flesh-nél leírtakat. Adott egy klasszikus dal (a Grave volt az elkövetője) és a zenekar felveszi a keresztségben névként. Céljuk ugyanaz, mint német kollégáiknál, a klasszikus svéd death metal hagyományok ápolása, életben tartása.

Esetükben azonban becsapós a történet, mivel zenéjükre a Dismember fejtette ki a legnagyobb hatást, mindenféle túlzás nélkül jelenthető ki, hogy a svéd Dismemberhez van szerencsénk. Ez a csapat második lemeze, debütálásuk 2010-ben történt Dead Lovers’ Guide címmela borítón. (Amúgy 2007-ben alakultak). Bemutatkozó anyagukat a Lavadome Productions gondozta, amely a kiadó első kiadványa volt, eme másodikat pedig a nagyon jó nevű Doomentia Records, gondolom nem véletlenül. Négy év telt el tehát a két korong megjelentetése között és ezalatt az idő alatt nemcsak kiadó, hanem tagcsere is történt soraikban. Jobban mondva tagcserék: Patrik Snobl basszusgitárost Burák váltotta, míg Stembus személyében egy másodgitáros csatlakozott hozzájuk. Az új kiadó és a zenekar első gyümölcse, közös kooperációja a tavalyi, a svéd Intermenttel közös Glory Days, Festering Years split Ep volt, a második lépés pedig ez a lemez. Noha a Dead Lovers’ Guide-ot nem ismerem, gondolom komoly zenei változások nem érték a bandát. A

z új anyag a Divinity And Decay-jel indul, amely akár az Override Of The Overture mostohatestvére lehetne (lenne) és minő meglepő, az első album pont eme Dismember klasszikus feldolgozásával fejeződött be. Itt minden a svéd példakép munkásságáról szól, még közelebbről, első kettő kiadványukat választották a cseh legények követendő mintául. Ahogy a Revel In Flesh, úgy a Brutally Deceased esetében sem beszélhetünk világmegváltó, újító, innovatív ötletekről, témákról, ellenben nagyon jól tálalják a láncfűrész hangzású, stockholmi halál fémet. A Devil’s Tarn, a Day Of Darkness, a Black Hammer Of Satan vagy a Deathwish tételek önmagukért beszélnek, felesleges is a szót tovább szaporítanom.

Legyen elég annyi, hogy a tradicionális svéd death metal szerelmesei nem lőnek mellé a cseh banda új albumával, ez a korong is kielégíti minden stockholmi halál fém hívő igényét.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Divinity and Decay
2. Devil’s Tarn
3. Day of Darkness
4. Black Hammer of Satan
5. Serve the Labyrinthine Tombs
6. Regurgitation of Blood, Devoured Flesh and Gastric Juices
7. Below the Adversary
8. Prelude to Deathwish
9. Deathwish


Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

Brutally Deceased Interjú

Dr. Feelgood

Napalm Death, Hypnos, Brutally Deceased, Freedom is a Lie – Koncertbeszámoló

Hermes

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek