Lemezismertetők

BULLDOZING BASTARD – Under the Ram

Kiadó: High Roller Records

Weboldal: facebook.com/bulldozingbastard

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black / Speed Metal

Brief Sum: The Rock & Roll of Buldozing Bastard contains enough exciting moments that it makes it worth cranking the volume up with a beer in hand and let the dynamism take us despite the audible effects, or particularly because of them.

 

Van a zenében gyenge pontom, amivel elég könnyen le lehet venni a lábamról, bár tudom nem előremutató, eredeti muzsikáról van szó. Ez a 80-as évek elején kibontakozó extrém zenei irányzatok gyökerei, mikor még nem igazán volt éles határ a thrash/death/black triumvirátus között. Ha valakik ebben az érában mozognak, akkor mindössze jó dalokat kell írniuk, és nekem már bőven elég, nem zavar, hogy itt-ott kilógnak az elődök a zenéből, hiszen ezt elég nehéz lenne másként csinálni.

A Buldozing Bastard is ebben a környezetben mozog. A receptjük korai Venom és a szokásos Motörhead (ők mintha ennek az irányvonalnak a sója lennének). A 2012-ben alakult fogat még a művésznevek terén is motorizálnak, vagyis motörizálnak. (Irön Kommander, Genözider). Az Under the Ram már a második lemezük, szóval lendületben vannak.

Elsőre feltűnik, hogy a hangzás egyszerre hagyományőrző és modern. Jól lehet hallani a basszusgitár dörmögését, ami sokat dob az összhatáson. Hangulatra közelinek érzem a Nocturnal ős black/thrash-ét, de persze az ének miatt is, a Venom tuti mindenkinek beugrik.

Nagyjából fél órán át élvezhetjük a rock and roll-t Buldosing Bastard módra. Lendületes, jó dalok születtek, és a viszonylag rövid játékidő ellenére szólók is vannak belepakolva. Van pár meglepetés a lemezen, mint a Tornado rock and rollos kiállása, vagy a hamar fülbe betelepülő Mayhem Without Mercy. Ennek a dalnak már megágyaztak korábban Venomék. A Brassknuckle Deathstrike izgalmas gitáraláfestésére is felkapja a fejét az ember, ami aztán fő riffé dolgozza fel magát a refrénben. Az Alleys of the Underground kaotikus szerkezetével hívja fel magára a figyelmet, mintha szét akarna esni, pedig nagyon egybe van a dal. A Black Metal Slut ismét egy gyorsan ható téma, erre mondják: jó koncert nóta. A végére marad a legnagyobb meglepetés, mikor már azt hiszed kiismerted a csapatot, jön egy Iron Maidenes kezdés, ami aztán gyorsan visszavesz és Motörheadként folytatódik tovább. Ez a többihez képest ráérősebb nóta. A kező riff visszatérte a refrénben különös hangulatot teremt.

Bár a fent említett recept nincs úgy beledolgozva a zenébe, hogy ne tűnne fel, kik is a példaképek, de emiatt, nincsenek is a témák túlkomplikálva, hogy elveszítsék ősi erejüket. A Buldozing Bastard rock and rolljában találni annyi izgalmas pillanatot, hogy az emlegetett hatások ellenére is, vagy éppen ezek miatt érdemes legyen egy sör mellé feltekerni a hangerőt.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Queen of the Night
2. Tornado
3. Mayhem without Mercy
4. Full Speed Ahead
5. Brassknuckle Deathstrike
6. Under the Ram
7. Alleys of the Underground
8. Let the Bastard Roar
9. Black Metal Slut
10. Once the Dust has Settled

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek