Lemezismertetők

CADAVERES – Evilution

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.cadaveres.hu

Kiadás éve: 2008

Stílus: Metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Szerintem már nagyon sokan várták a Cadaveres második albumát, hiszen már két év telt el az előző óta. Igaz, közben megjelent egy remix anyag, ami enyhíthette a Cadaveres rajongók éhségét.

Az „Ignominy” távolról közeledő gitárcsikorgással kezdődik, majd az arcunkba csap súlyos gitárriffjeivel. Valamiért a Machine Head – Burn My Eyes albumát jutatta eszembe, ahol hasonló megoldásokat figyelhetünk meg. Súlyos zene, dallamos, üvöltő énekkel és fogós refrénnel. Eléggé meggyőző ez a dal. Kezdésnek kiváló.
A folytatásban sem megy lejjebb a színvonal. Hatalmas energia árad a zenéből, ami kellően felpumpálja az embert, és könnyen ördöggé válhat, amitől aztán elszabadul a pokol. A stílus a metalcorehoz áll legközelebb, de hallhatunk tribal elemeket is, amiktől a számok modernebbnek hangvételűnek tűnnek. Itt van például a „Three act: Decay”, aminek az elején egyféle déli gitárjátékot hallhatunk, amit érzésekkel teli énekhanggal kísérnek. A remek bevezető után természetesen bedurvulnak és nyomulnak több tonna súllyal.

Az „Oracle of Time”-ban Csató Péter szavalását élvezhetjük a Kali Yuga-ról. Sötét, mágikus hangulat uralkodik, ami kellően gonosz, de aztán következik az „Infest your mind” és ismét a rendes kerékvágásban találjuk magunkat. A jól bevált recept: dallamos és durvább ének, hatalmas groove-ok, és ez még nyakon öntve egy kis triballal, nagyrészt erről szól az „Evilution”.

Nem beszélhetünk egy szokványos, tucat albumról, mert remekül fűszerezik a metáljukat különféle lightosabb, könnyen emészthető elemekkel és ez által érdekes lesz az összkép. A Cadaveres olyan albumot tett az asztalra, ami nemzetközi mércével is a jobbak közé sorolandó. Szerintem jobb is lett, mint a debüt lemez, pedig az sem volt gyenge! Viszont a hangzással nem vagyok maximálisan elégedett. Igaz, nagyon izmos és vastag, de talán túlzottan mocskos, amitől már nem teljesen vehető ki tisztán minden egyes részlet. De az is lehet, velem van a probléma.

————————-

ENGLISH VERSION:

I think a lot of you were awaiting the second album of Cadaveres, since the last one was released two years ago. But in this two years they have released a remix album which may have released a bit from the hunger of their fans.

„Ignominy” starts with some louding guitar sound and then kicks in with heavy riffs. Somehow it reminds of Machine Head’s Burn My Eyes, where we can hear similar issues. Heavy music, melodic, shouting vocals and catchy refrain. Seductive song. Excellent starting.
In the next track the level still won’t get lower. Great energy flows from the music which gives a fillip to the listener, and it can easily become a devil and then hell will come with it. The genre is mostly like metalcore but we can hear tribal elements too that makes the song armed with a more modern intonation. For example in the song „Three act: Decay” at the beginning we can hear a kind of southern guitar play with a singing filed with feelings. Of course after the fine intro they start to dig with a lot tons.

In „Oracle of Time” we can listen to Péter Csató’s spouting of Kali Yuga. A dark, megical mood rules, which bears enough evilness but then comes „Infest your Mind” and we find ourselves in the normal rut. The well-tried recipe: melodic and more raw singing, great grooves, and the whole thing supported with a bit of tribal feel, mostly this is what „Evilution” is about.

We can’t talk about an ordinary, boring album ’cause they flavor their metal music with several more light, easier to digest elements and with this the whole thing becomes more interesting. Cadaveres created an album that is amongst the better releases even on the international gauge. I think it’s better than their debut album and it wasn’t bad at all. However with the sound I’m not totally pleased. It is robust and thick but maybe it’s too raw, and because of this some details are can not be heard. But the problem might be with me.

Tracklist:

1. Ignominy
2. Lire of redemption
3. Three act: Decay
4. Vicious game
5. Oracle of Time
6. Infest your mind
7. Enable to die
8. Unholy spirit
9. Nadie
10. Blood stained

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

A bűnös – Egyedi videoklip-megjelenéssel (is) zárja történetét a Cadaveres

KMZ

Cadaveres, Devoid, Beerzebub – csodás közönség

KMZ

Cadaveres – jön az esszencia

KMZ

VIII. Liz Feszt – parádés este volt, parádés közönséggel

KMZ

Cadaveres – nagy öröm és jó hangulat

KMZ

Cadaveres – Friss

KMZ

Cadaveres – Beszavazták a With Full Force fesztiválra!

KMZ

Cadaveres – Lehetőség a With Full Force fesztiválon

KMZ

Cadaveres – Hazai EP megjelenés

KMZ

Cadaveres – Szakács József dobos új utakon folytatja

KMZ

Blind Myself, Neck Sprain, Cadaveres, Korog, The Idoru, Konflikt, Stubborn, Inhale Me – Koncertbeszámoló

Melciah

XI. Stagediving Fesztivál – Koncertbeszámoló

SteveShield

Cadaveres – a stúdióban!

KMZ

Cadaveres – készül az új album és akusztikus koncertek

KMZ

Cadaveres – Itt az utolsó klip a Mindstream albumhoz

KMZ

Cadaveres – Klipforgatás az április 14-i Düreres bulin

KMZ

Cadaveres – 40 perces koncertvideo a neten

KMZ

Cadaveres – klipek, remixek, HD koncertanyag, Skindredezés…

KMZ

Cadaveres – Beindultak a koncertek

KMZ

Egri Rockfesztivál – Koncertbeszámoló

Verebelyi_Gabor

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek