Lemezismertetők

CADAVERES – Lost Souls Ep

Kiadó: Edge Records

Weboldal: www.cadaveres.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Tribal-Metalcore

 

 

 

 

A “Lost Souls” kislemez koncertfelvételeket és a 2006-ban megjelent “Soul Of A New Breed” album remix változatát tartalmazza. Az első két dalt Chips mixelte. Ezek közül az egyik a “Seventh heaven – Urban dance mix”. Rögtön egy fülbecsengő samplerrel kezdődik, ami teljesen más hangulatot ad a dalnak. Az ének is teljesen meg van effektelve. A refrénjére azért könnyedén ráismerhetünk. Érdekesnek találtam ezeket a “prüttyögő” hangokat, egy teljesen modern, lényegében industrial dallá varázsolták. Chips másik remixe a “Bűntudat”. Az ének itt magyarul van, az albumon szereplő eredeti változathoz képest. Itt is alapos munkát végeztek, mert egy izgalmas akusztikus verzióban hallható a dal és érdekes dolgokkal pakolták tele. Békefi Réka hangja is színesíti ezt a nagyszerű dalt. Talán erre egy klipet is lehetne forgatni.

A “Drop of humaneness – Ethno mix”-ét Vincabi (ex-Slang énekes) készítette. Teljesen egy egzotikus tájra kalauzol a zene, olyan plusz dolgokat hallhatunk, ami majdhogynem discos változatra alakította át teljesen. Az albumon szereplő 4 koncertfelvételt 2007 novemberében rögzítették a Kultiplexben. Így képet kaphatunk a zenekar élő felvétel teljesítményéről is. A lemezen hallhatunk még egy Moby Dick feldolgozást is, a “Gumiszoba” című dalt. Nyilván ez is sok mindenkinek tetszeni fog, mert eleve nagy Moby Dick slágerszám. Kicsit modernebb formában hallhatjuk az eredeti verzióhoz képest, és némileg máshogyan oldották meg az éneket is, de teljesen rendben van a feldolgozás. Ha még mindig nem volna elég, akkor a lemez végén a “Soul of a new breed – Area 42 mix”-ét hallhatjuk, amit a Watch My Dyingból ismert Kovács Attila mixelt.

Jónak és ötletesnek találom ezt a kislemezt. Személy szerint nekem Chips remixei tetszenek legjobban. Természetesen mindenkinek más az ízlése. Aki szereti a Cadaveres zenéjét és szeretné egy kicsit másformában is hallani, az szerezze be az albumot.

Tracklist:

1. Seventh heaven (Urban dance mix)
2. Bűntudat (Blood stained acoustic version)
3. Drop of humaneness (Ethno mix)
4. Soul of a new breed (Live)
5. Unholy spirit (Live)
6. Elixir (Firestarter mix)
7. Gumiszoba (Moby Dick cover)
8. Soul of a new breed (Jump up mix)
9. Seventh heaven (Live)
10. Elixir (Live)
11. Soul of a new breed (Area 42 mix)

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek