Lemezismertetők

CADAVERIA – Silence

Kiadó: Scarlet Records

Weboldal: www.cadaveria.com

Kiadás éve: 2014

Stílus: Black / Gothic Metal

Brief Sum: There’s nothing wrong with the content or the atmosphere but I think that the Italians have had stronger, more characteristic and lasting albums.

 

Az olasz ötös közel tizenhárom éve simogatja a gót zenére éhezők szívét és fülét. A frontember (fronthölgy) Cadaveria a dobos Flegias-szal 2001-ben úgy döntött, hogy elhagyják az Opera IX zenekar törzsgárdáját és saját elképzeléseik, zenei ambícióik megteremtése céljából létrehozzák (hosszas névválogatást követően) a Cadaveriát. Mindezekkel csak azért vagyok tisztában, mert utána olvastam a neten, mielőtt még valaki azt hinné, hogy egy ősrajongó tollából (billentyűzetéből) születnek a lemezismertető sorai.

A Silence pont az a fajta lemez, ami számomra még a hallgatható gothic vonalat képviseli. Ebben nagyon nagy szerepe van az énekesnő „succubus”-szerű vokáljának. A tiszta énekhangja sem zavaró, stílusos, abszolút passzol hangulathoz. Ami már kevésbé fogott meg, az a gitárhangzás, meg úgy általában a dalok feszültsége. A Youtube-on előkerestem néhány korábbi videoklipet, ezek nagy része a Horror Metal album kapcsán készült. Azok a dalok kifejezetten izgalmasak, változatosak voltak. A Silence számomra csak egy erős közepes. A 2012-ben megjelent album erős bizonyítéka annak, hogy lehet dögös spiritusz egy gothic bandában, főleg ha kikacsintgat a black irányzat felé is…

Ha éppen nincs porondon valami nagyon várt kiadvány, akkor érdemes egy próbát tenni a Cadaveria friss lemezével. Horror Hello Kitty és Monster High rajongóknak garantáltan nem fog bejönni, mert jelen esetben nem egy lecsengő divathullám meglovagolásáról van szó, hanem komoly zenészek munkájának gyümölcséről. A tartalommal, a hangulattal nincs probléma, de szerény véleményem szerint, volt már markánsabb, időállóbb albuma is a taljánoknak.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Velo (The Other Side of Hate)
2. Carnival of Doom
3. Free Spirit
4. The Soul That Doesn’t Sleep
5. Existence
6. Out Loud
7. Death, Again
8. Exercise1
9. Almost Ghostly
10. Loneliness
11. Strangled Idols


Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

CADAVERIA – Horror Metal (Undead Edition)

Saint-Savin

Hot News – Cadaveria: New Album Details Revealed

KMZ

Hot News – Cadaveria: The New Album!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek