Lemezismertetők

CAIN’S OFFERING – Stormcrow

Kiadó: Frontiers Music

Weboldal: facebook.com/cainsoffering

Kiadás éve: 2015

Stílus: Melodic Power Metal

Brief Sum: This is a perfectly arranged bouquet of songs in which every musician plays his part flawlessly. Good songs that offer a pleasant listen. 

 

 

Nem tudom, hányan emlékeznek Jani Liimatainen volt Sonata Arctica gitárosra ki a 2007-es „Unia” album után távozott a csapatból. Ha nem akkor segítek, ugyanis 2009-ben, már meg is alapította a Cain’s Offeirng névre hallgató saját bandáját, sőt még Timo Kotipelto-t a Stratovarius énekesét is sikerült meggyőznie az együttműködésre. Ennek eredményeként meg is jelent bemutatkozó albumuk a „Gather the Faithful”, ami ha nem is rengette meg a metal világot volt egy-két jó nóta rajta és ezen szerepel a valaha írt legszebb metal ballada az „Into the Blue”. Stílusilag Jani maradt az általa favorizált melodikus power\speed metalnál, ami neki és természetesen Timo-nak is jó áll.

Megmondva az őszintét már nem nagyon reménykedtem, hogy lesz folytatása a projektnek, de aztán hírtelen bő hat év után megjelent a második lemez „Stromcrow” és egy újabb illusztris név Jens Johansson (Stratovarius billentyűs) is csatlakozott a munkálatokhoz. Na mondom erre kíváncsi leszek. Aztán csak pörgött a lemez a játszóba és persze az újdonság varázsa nem kapott el (továbbra is a „Soanata”, „Starto” között félúton helyezkedik el a muzsika) viszont az elmondható, hogy Jani kegyetlen jó dalokat rakott össze erre a lemezre. Olyannyira, hogy mindegyik tétel azonnal fülberagadó melódiákkal van megpakolva, legyen szó középtempós vagy gyorsan vágtázó dalokról. S Kotipelto nem csak a refréneknél, hanem a verzéknél is hihetetlenül elemében van. Az olyan dalok hallatán, mint a ‘The Best of Times’, ‘I Will Build You a Rome’, ‘Constellation of Tears’, ‘My Heart Beats for No One’ szerintem mindegyik power\speed metalosnak könnybe lábad a szeme. S ezek a dalok még Stratovarius és Sonata Arctica szinten is bőven megállják a helyüket. Igaz most a lírai „Too Tired to Run„ elég középszerűre sikerült, azonban kárpótlásul ott van az instrumentális „I Am Legion”, ami a lemez egyik legérdekesebb tétele.

Nincs tehát újdonság a Cain’s Offering háza táján. Ami viszont van az egy tökéletesen összerakott dalcsokor, melyben mindegyik zenész hibátlanul végzi a dolgát. Jó dalok kellemese hallgatnivaló. Ezek után nagyon kíváncsi leszek az új Stratovarius lemezre, mert furcsán hangzik, de a „Stormcrow”-n magasra helyezte a lécet.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Stormcrow
2. The Best Of Times
3. A Night To Forget
4. I Will Build You A Rome
5. Too Tired To Run
6. Constellation Of Tears
7. Antemortem
8. My Heart Beats For No One
9. I Am Legion
10. Rising Sun
11. On The Shore

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

A finn power metál erősebben szól, mint valaha a Cain’s Offering új, „Stormcrow” stúdióalbumán

KMZ

CAIN’S OFFERING – Gather The Faithful

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek