Lemezismertetők

CAMERATA MEDIOLANENSE – Vertute, Honor, Bellezza

Kiadó: Auerbach Tonträger

Weboldal: www.cameratamediolanense.it

Kiadás éve: 2013

Stílus: Neoclassical / Apocalyptic folk

Brief Sum: An average darkwave/neofolk album, the medieval atmoshpere is entertaining at the beginning, but became monotone after a while.

 

 

Olykor a rengeteg intenzív metal zene hallgatása közben az agynak muszáj egy kis pihenést biztosítani. Ilyenkor szoktam valami nyugalmasabb  anyagot keresni, melyet általánban a darkwave/neoklasszikus jelzővel matricáznak fel a hozzáértők.

Az olasz Camerata Mediolanense már majdnem húsz éve ad ki albumokat, de eddig még sosem hallottam róluk. A fontos információkat mindenki megtalálhatja róluk a neten, így én csak az első találkozásunk során kialakult benyomásaimról fogok írni.

A Vertute, Honor, Bellezza árasztaja magából a túldíszített katolikus templomok félhomályába burkolózó reneszánsz Itália hangulatát. A zenét a billentyűk, sampler hegyek és különböző ütős hangszerek alkotják, ének poszton egy mély férfi és egy magas női vokál hallható. Sajnos számomra ez az album sem tudott többet adni, mint feledhető kikapcsolódást. A zenei lehetőségek korlátozottsága miatt nagyon gyorsan monotonná válik az album. Egy számítógépes játék háttérzenéjeként, vagy egy késő középkori játékfilm soundtrackjeként el tudom képzelni a Camerata Mediolanense szerzeményeit. Aki ebben a stílusban keresgélne, annak inkább a Stormfagelt vagy az Elend-et tudnám javasolni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Voi Ch’ascoltate
2. Dolci Ire
3. Canzone Allitalia
4. 99 Altri Perfecti
5. Fragmentum XXXV
6. Solo Et Pensoso
7. Tremo Et Taccio
8. Vago Augelletto
9. Vergine Bella
10. Lo Gran Desire
11. O Mia Stella
12. Quest’anima Gentil


Pontszám: 5

Kapcsolódó cikkek

Camerata Mediolanense – Canzone Alla Vergine video

KMZ

Hot News: Camerata Mediolanense – First „Vertute, Honor, Bellezza” sound sample available

KMZ

Hot News: Camerata Mediolanense sign with Auerbach Tonträger / Prophecy Productions

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek