Lemezismertetők

CARNAL SAVAGERY – Worm Eaten

A svédországi szcéna rengeteg jó hordával büszkélkedik és méltán, ám mivel egyszerűen lehetetlenség minden bandát követni, igyekszem csupán azokra fókuszálni, akik vagy ősrégi kedvenceim, vagy pedig valaki ajánlja őket svéd ismerőseim közül.

Ez utóbbi történt a Carnal Savagery esetében: Sebastian Ramstedt (Necrophobic, In Aphelion, ex-Nifelheim) egyik posztjában felfigyeltem a Carnal Savagery nevű göteborgi régisulis Death metal csapatra, melynek legutóbbi albumán, a „Worm Eaten”-en Sebastian is vendégeskedett.

Sikeresen beleástam magam a zenészek múltjába, s dióhéjban ismertetném a munkásságukat:

Nos, Mikael Lindgren a Kramforsból származó Chromlech nevű Death metal együttesben gitározott a 90-es évek elején, később a Divine Souls melodeath csapatban muzsikált annak feloszlatásáig, s 2017-től a Carnal Savagery-ben pusztít.

Mattias Lilja-ról annyit sikerült kiderítenem, hogy a Divine Souls-ban hörgött anno, s egy másik Death metal hordának is tagja, basszusgitáros/énekes a Desolation nevezetű együttesben, s 2017-től szerepel a Carnal Savagery-ben.

Egyébiránt a Carnal Savagery immáron a 4-dik nagylemezénél jár a 2020-as „Zombie Infested” demója óta, s 2022-ben két (!!!) nagylemezt is megjelentettek.

A „Scent of Death” tavaly áprilisban jelent meg, míg jelen írásom tárgya, a „Worm Eaten” november 25-én (mindkét anyagot az egyesült államokbeli Moribund Records gondozza).

A legújabb LP felállása a következő volt: Mikael Lindgren – dobok, gitár, basszusgitár, dalszerző, szövegíró és Mattias Lilja – énekes. Vendégként pedig Sebastian Ramstedt, Jacob Björnfot (Kvaen) és Kenneth Jonsson (Tad Morose, Starchaser) szerepeltek. 12 klasszikus svéd old school nótát hallhatunk majd’ 38 percben, ám annyit még hozzáfűznék, hogy a Dismember/Entombed/Grave vonal mellett jófajta Autopsy-hatás is érvényesült a „Worm Eaten”-en. A gyorsabb dalok mellett fellelhetők lassabb, súlyosabb darabok is, jó kis változatos matériát hozott össze a két halálmetál muzsikus. A borítót Hand Rot Art készítette, valamint Dan Swanö mester keverte, s végezte el a masteringet a legendás Unisound-ban.

Egy irgalmatlan nagy 10-re értékelem a svéd halálmetálosok legújabb LP-jét, s akiknek felkeltettem az érdeklődését, az új nagylemez mellett érdemes a korábbi kiadványaikkal is megismerkedniük.

Kedvenc dalok: Masticating Maggots, Revel in Madness, Miasma of Putrid Decay

Kiadó: Moribund Records
Kiadás éve: 2022
Stílus: Death Metal
Webfacebook.com/CarnalSavagery

Tracklist:

 1. Masticating Maggots
 2. Baptized In Mutilated Innards
 3. Edible Cranium
 4. Disemboweled
 5. Return of the Rotten Dead
 6. Worm Eaten
 7. Revel in Madness
 8. Inhuman Sacrifice
 9. Perpetual Suffering
 10. Miasma of Putrid Decay
 11. Evil Incarnate
 12. Slaughtered Dead

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

CARNAL SAVAGERY – Into the Abysmal Void

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek