Lemezismertetők

CASKETGARDEN – Open The Casket, Enter The Garden

Kiadó: Metal Age Productions

Weboldal: www.casketgarden.com

Kiadás éve: 2006

Stílus: Melodic Death / Thrash Metal

 

 

 

Igaz, már több mint egy éve jelent meg a mosonmagyaróvári Casket Garden második nagylemeze, de úgy érzem még most sem késő írni róla, hisz nem egy középszerű fércmunkáról van szó. A kezdeti demókkal annak idején eléggé felhívták magukra a figyelmet. Az At The Gates, Carcass vonalán mozgó csapat még 2003-ban készítette el bemutatkozó lemezét a „This Corroded Soul of Mine”-t. Annak ellenére, hogy a zenekart ért hatások tetten érhetők voltak, egy korrekt lemezt adtak ki. A mostani „Open The Casket, Enter The Garden” már egy kiforrottabb, érettebb bandáról tesz tanúbizonyságot. Amiben mindenképp előrelépés tapasztalható, (a megszólaláson kívül) az a dalok felépítése és a minden eddiginél változatosabbra formálása.

Jó, hogy igyekeznek nem csak az elsöprő sebességre törekedni, hanem a technikás megoldások sem állnak távol tőlük. Attila személyében egy kiváló dobosuk is akadt és István tipikus hangja is tökéletesen passzol a zenéhez. Az intróként funkcionált, ám annál jóval többet nyújtó „The First Handful Of Soil” vezeti fel a nyitó „Open The Casket”-et. Az ultragyors thrashes nóta a középrészen hallható kiváló szólón kívül nem nagyon hagy pihenőt a hallgatónak. Majd a lemez rögtön folytatódik a „Spirit Unseen, Body Unknown”-nal, ami szintén egy gyorsabb nóta, de a dallamos gitárrészek adnak egy kis kapaszkodót. A döngölős részek pedig nagyon eltaláltak. Ez a szám is jól példázza, hogy mennyit fejlődött a banda az évek folyamán. Majd a lemez egyik legjobbja a koncertfavorit „Why The Vultures Cry?” következik. Itt István mindent belead, dühös hangja hatalmas energiát kölcsönöz a nótának.

A másik kedvencem a kicsit kimértebb tempójú „One More Lie”, majd a hatodikként felcsendülő „Grief History”, ami alig három perces hosszával is a lemez egyik legütősebb dala. Az érdekes című „Poisonvein 1010011010” is egy hatalmas nóta. Na, itt érdemes megfigyelni Attila dobolását. A lemez vége felé is akad jó szám a kiváló lüktetésű finom szólókkal és akusztikus betéttel is megáldott „…Alone As God”. Sokat gondolkodtam a pontszámon, mivel egy magyar kiválóságról van szó, és rajtuk kívül nem nagyon játszanak ilyen zenét idehaza. Ha még azt is beleveszem, hogy számos külföldi bandánál százszor jobbak, akkor maradjunk egy erős 9-nél. Meg persze azért is, mert az „Open The Casket, Enter The Garden” egy üresjáratoktól mentes változatos thrash/death korong.

Tracklist:

1. The First Handful Of Soil
2. Open The Casket
3. Spirit Unseen, Body Unknown
4. Why The Vultures Cry?
5. One More Lie
6. A Grief History
7. Poisonvein 1010011010
8. To Relive My Carnage
9. Alone As God
10. Enter The Garden

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Megjelent a Casketgarden “This Corroded Soul of Mine” című albumának újrakiadása

KMZ

Új Casketgarden kislemez és Costin Chioreanu megfestette a “This Corroded Soul of Mine” album újragondolt borítóját

KMZ

Megjelent a Casketgarden első kislemeze az I Witness a hamarosan megjelenő This Corroded Soul of Mine albumról

KMZ

Casketgarden – Jegelve + They klipp

KMZ

Casketgarden – Black Hole Maelstrom video

KMZ

Denial of God, Casketgarden, Age of Agony, Lepra, Svoid, Limb for a Limb – Koncertbeszámoló

Jillian

Casketgarden – Klip, fotó az új felállásról

KMZ

CASKETGARDEN – The Estrangement Process

Menegroth

Megjelent az új Casketgarden lemez

KMZ

Casketgarden hírek

KMZ

Casketgarden – Újabb dal a negyedik lemezről, előrendelés

KMZ

Casketgarden – Új dal, borító

KMZ

Casketgarden hír

KMZ

Casketgarden Interjú

Vodka

CASKETGARDEN – Incompleteness In Absence

Vodka

X. Kelet Underground Fesztivál – Koncertbeszámoló

MelancholyR

Casketgarden Interjú

Menegroth

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek