Lemezismertetők

CIVIL WAR – Gods And Generals

Kiadó: Napalm Records

Weboldal: www.civilwar.se

Kiadás éve: 2015

Stílus: Heavy Metal

Brief Sum: No idle parts and annoying cliches. I hope that the follow-up will be equally strong and that I’ll be able to catch them live. Until then, I’ll just listen to the new record and sing along with „Patrik” of the glorious and less glorious events of history and civil wars.

 

A Sabaton kettészakadásából megalakult Civil War nem sokat teketóriázott és már az alakulásuk után egy évvel (2013-ban) meg is jelentette bemutatkozó albumát a „The Killet Angels”-t amiről volt is szó eme oldal hasábjain. Igaz a lemez nem volt mentes enyhe „Sabaton” utóhatásoktól, de azért már kezdték kialakítani saját stílusukat melyhez nagyban hozzájárult Nils Patrik Johansson énekes is ki az egyik legjobb torok a mostani metal mezőnybe. A korong aztán megértő fülekre talált, igen jó kritikákat kapott nemzetközi szinten is és én is sokat hallgattam ha éppen egy jó kis heavy\power metal zenére fájt a fogam. Ők is gondolhatták, hogy van spiritusz a zenekarban, mert az idén már itt is a kettes lemez „Gods and Generals” címmel. Felállásügyileg volt\van egy kis kavarodás gitáros jött aztán az egyik ment majd a basszusgitáros is úgy gondolta, hogy nem folytatja a közös munkát, de a lényeg, hogy van egy koncertképes felállás és ez a második lemez is kifejezetten erősre sikeredett.

A „Sabaton” párhuzam már kezd teljesen homályba veszni és azt kell, hogy mondjam kialakult egy bizonyos „Civil War” stílus még annak ellenére is, hogy semmilyen változás nem történt zenei téren. Inkább a dalok felépítése és maga az egész összkép tűnik sokkal egységesebbnek, hallatszik, hogy már tudják mit akarnak és mi az ami jól áll a csapatnak. „Patrik” úr éneke most is hibátlan a zenészek pedig tökéletes alapot szolgáltatnak a stílus minden erényét belepréselve a korongba. Jó hogy a billentyűs hangszer továbbra is nagy szerepet kap játéka egyedi színfoltja a „Civil War”-nak. Igaz több szólót elbírnék viselni, de ehelyett kárpótolnak a kiváló gitárharmóniák. Első pár hallgatás után nem alakult ki tiszta kép a korongról, az előző lemez erősebbnek tűnt, de sokadik nekifutásra már tudatosult bennem, hogy itt bizony mindegyik tétel méregerős pedig a lemezről legelőszőr kiszivárgott klipesített „Bay of Pigs” nem az erősebb dalok közül való. Nem úgy, mint a menetelős „Braveheart” , a skót dudával színesített „The Mad Piper „a csodaszép zongorával induló kiváló kórusos refrénnel megtámogatott „Tears from the North „ vagy a keményebb kötésű  „Admiral over the Oceans „, de ide sorolható a „lírai” „Schindler’s Ark „ vagy a lemezt záró címadó is. Ezek mind hűen bizonyítják a zenekar létjogosultságát, és még ha nem is találtak fel semmi újat, az egyedi hangzásvilág megvan és a „Gods and Generals” ismét egy jó kis heavy\power metal lemez. Mentes üresjáratoktól és mindenfajta idegegesítő kliséktől. Remélem majd a folytatás is ilyen erős lesz és egyszer koncerten is megnézhetem őket. Addig is hallgatom az új lemezt és együtt éneklem „Patrik”-al a történelem és polgárháborúk dicső vagy kevésbé dicső történéseit.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. War Of The World
2. Bay Of Pigs
3. Braveheart
4. The Mad Piper
5. USS Monitor
6. Tears From The North
7. Admiral Over The Oceans
8. Back To Iwo Jima
9. Schindler’s Ark
10. Gods And Generals
11. Knights of Dalecarlia
12. Colours On My Shield

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

Gloryhammer és Civil War januárban a Barba Negrába!

KMZ

A Civil War bemutatja “Bay Of Pigs” számának videoklipjét!

KMZ

Hot News: Civil War – signs with Napalm Records

KMZ

CIVIL WAR – The Killer Angels

Menegroth

Hot News: Civil War – „The Killer Angels” Strikes Gold!

KMZ

Hot News: Don’t miss the new single „Saint Patrick’s Day” from Civil War

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek