Lemezismertetők

COMATOSE VIGIL – Fuimus, Non Sumus…

Kiadó: Solitude Productions

Weboldal: myspace.com/comatosevigilofficial

Kiadás éve: 2011

Stílus: Funeral Doom Metal

Brief Sum: Immensely dark and grim album which worthily finishes the bands short but full bio. Obligatory for all who loves the genre!

 

Szomorú, de március 7-én feloszlott a zenekar. Pedig az orosz trió ezen lemeze kellően mély benyomással volt/van rám. Ha az agonizálást ennél kifejezőbben meglehet komponálni, akkor a csapat/személy előtt megemelem a kalapomat. Gyakorlatilag három tételből áll a lemez, mind a három tétel több mint húsz percet foglal magában, és amit tapasztalunk, amivel találkozunk, amit érzünk a lemez hallgatása alatt, az szerintem leírhatatlan. A szokványos stílusjegyeket persze hozzák a srácok, de teljesen belefeledkezünk ilyen apróságokba, mint stílusjegyek. Kicsit olyan érzésem volt a lemez hallgatása során, mintha valami horrorfilm zenéjét hallgatnám torzított gitárral stb. Meglehetősen nagy esélyt látok arra, hogy a nagyérdemű hajlamos lesz ettől a kiváló muzsikától befordulni, de valljuk meg, nem is azért teremtődött a műfaj, hogy jobb kedvünk legyen tőle. Az elmélkedés, a letisztultság, és mégis a zaklatottság mellett a nyugalom az ami még dukál – igen, ambivalens érzéseim támadtak – a lemezhallgatás során. Semmi kétség, a muzsika vontatottsága és a reménytelen dallamok azok amik adják a sava-borsát a muzsikának, viszont azt a gyászos hangulatot nem tudom mihez hasonlítani. Érdekes, hogy mind a három dal más-más nyelven íródott.

A címadó dal „Fuimus, Non Sumus” angolul szólal meg, a „Autophobia” németül, míg a „The Day Heaven Wept” oroszul szólal meg. Az így egy és negyed órásra kerekedő mestermű, kellemesen szuicid hajlamokat gerjesztő hangulata végképp elpusztítja maradék életerőnket, de nyugalom, a lemez feleannyira sem káros az egészségre, mint egy mezei sertés rántotthús. Szóval bátran ajánlom a nagyérdeműnek a lemez hallgatását, és bátran adják át magukat ennek a végtelenül sötét hangvételű korongnak szellemi erejüket. Megéri.

Tracklist:

1. Fuimus, Non Sumus…
2. Autophobia
3. The Day Heaven Wept

Pontszám: 7

Kapcsolódó cikkek

Hot News – Comatose Vigil "Fuimus, Non Sumus…" is out now

KMZ

COMATOSE VIGIL – Narcosis Ep

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek