Lemezismertetők

CONTEMPT OF THE LIGHT – In The Darkest Of Times

Mickael Broberg kapcsán tavaly novemberben írtam ismertetőt (a Born For Burning 2019-es „The Ritual” albumáról) és miután elküldtem neki a kritikát, közölte velem, hogy a Contempt Of The Light nevű, új egyszemélyes projektumával jól halad a nótaírás terén: teljes nagylemezt készül összehozni. Két demos számot át is dobott, melyeket többször meghallgattam, s kíváncsian vártam a teljes anyagot.

A múlt hét folyamán sikerült beszélnem Mickével és megkaptam tőle a linket, ahol a teljes debütáló lemezzel meg tudok ismerkedni, valamint minden ehhez szükséges háttér-információt. Nem is vacakoltam sokat, azonnal elindítottam a linket, s aznap legalább ötször-hatszor egymás után végighallgattam az „In The Darkest Of Times”-t.

Néhány fontosabb tudnivaló Mickael legújabb gyilkos projektéről: Dark Melodic Black Death Thrash-ként aposztrofálta Broberg úr a zenéjét, a szerzeményeket a Hail the Hordes stúdiójában rögzítette, továbbá ő volt a producer is egyben. A mastering a legendás Dan Svanö (Unisound AB) nevéhez fűződik, míg a logo és a borító egy svéd művész, Andreas Söderlund (mtGrave) pazar munkája. Az „In The Darkest Of Times” a kaiserslauterni illetőségű underground kiadónál, a Silent Watcher Records-nál fog napvilágot látni ez év július 2-án, épp javában zajlik a vinyl-formátum tesztelése. A kiadó főnöke, Aleksandar Jovičić egyébiránt nem oly rég felrakta a címadó szerzeményt afféle étvágygerjesztőként a YouTube-ra, a korai 90-es évekbeli dallamos svéd Death/Black vonal kedvelőinek érdemes belefülelni, mivel rukkolt elő Micke Broberg a Contempt Of The Light-tal.

Az „In The Darkest Of Times” durván 38 perc játékidővel rendelkezik, s harmóniákkal ellátott Death/Black metalt tartalmaz némileg megfűszerezett Thrash-riffekkel. Az Unanimated hatást talán felesleges említenem, hiszen Micke a banda frontembere, viszont a Contempt Of The Light-ban minden hangszeren ő játszik, nem is akárhogyan…

Kedvenc nótát nem is emelnék ki, az egész úgy tetszik, ahogy van, Micke Broberg muzikális teljesítménye előtt minden elismerésem, egy hatalmas infernális 10-re értékelem a Contempt Of The Light:”In The Darkest Of Times” LP-jét.

Kiadó: Silent Watcher Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Black / Death
Weboldal: facebook.com/ContemptOfTheLight

Tracklist:

  1. Inferno Of Plague And Pestilence (Intro)
  2. The Serpent’s Tongue
  3. Sworn To Eternity
  4. The Black Flame
  5. The Moonlight’s Bane
  6. Shadows Under The Sun
  7. In The Darkest Of Times
  8. Released Into Oblivion (Outro)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek