Lemezismertetők

CORPUS CHRISTII – Luciferian Frequencies

Kiadó: Candlelight

Weboldal: myspace.com/corpuschristii666

Kiadás éve: 2011

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Another remarkable album which won’t reconstrue the genre, but we can admit that „Corpus Christii” remained a nice black metal band.

 

Az 1998 óta aktív Portugál Corpus Christii szerintem egyike a legjobb black metal zenekaroknak. A „Nocturnus Horrendus” által életre keltet banda azonban egyértelműen egyszemélyes formáció. Ám néha nem fél keresni magának társat egy-egy korong elkészítéséhez. Ez a most megjelent hetedik nagylemez a „Luciferian Frenquencies”-en sincs másképp. Most főként a dobolást bízta rá egy „Menthor” nevezetű társára. Azonban ennek továbbra sincs semmiféle jelentősége, ugyanis a stílusirányzat megmaradt a kijelölt úton.

Nem azt mondom, hogy nem lehet hallani a hatásokat (például: korai Mayhem), de a Corpus Christii-nek már van egy sajátos stílusa, ami főként, Horrendus úr orgánumának és gitározásának köszönhető. Ennek sötét fényében készült el ez az új mű is, ami hangzásilag most az egyik legjobban elővezetett. Persze itt nem szól semmi a különböző stúdiós trükkökről (még szerencse), de a lemez hangzása így is kellően nyers és még is minden hangot jól hallani. Tempók tekintetébe változatos a „Luciferian” és át van itatva egyfajta lehangoló, morbid hangulattal. A riffekre most is jellemző, hogy nem csak a szokásos sallangokat hozza, hanem van benne kreativitás, ami leköti a hallgatót. Képes kikapcsolni az embert és átrepíteni egy sötét világba. Meg van benne a hitelesség és ez a mai világban igen is fontos. Így tehát egy újabb remekbeszabott album született, ami újraértelmezni nem fogja a stílust, de hátradőlve lehet nyugtázni, hogy a Corpus Christii megmaradt annak ami… egy jó kis black metal zenekarnak.

Ha új hívek nem is csatlakoznak a már jól kiépített underground hallgatóbázishoz, ám biztos vagyok benne, hogy a Corpus Christii híveit megtalálja a „Luciferian Frenquencies”.

Tracklist:

1. The Gate
2. The Owl Resurrection
3. Crystal Glaze Foundation
4. The Styx Reflection
5. Picatrix
6. Deliverer of Light
7. The Infidels Cross
8. Be Dark Thy Light
9. Paths of Human Puzzles
10. In The Rivers of Red

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

CORPUS CHRISTII – PaleMoon

Menegroth

Setherial, Corpus Christii, Ravencult – Koncertbeszámoló

R.I.P.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek