Lemezismertetők

CORPUS CHRISTII – PaleMoon

Kiadó: Folter Records

Weboldal: www.facebook.com/corpuschristii

Kiadás éve: 2015

Stílus: Black Metal

Brief Sum: Those who are the fans of the genre have just become richer with a very good record, and won’t be disappointed after getting their hands on „PaleMonn”.

 

Manapság már elég nehéz a „black metal”-on belül biztos pontokat találni. Rengeteg zenekar bukkan fel a szintéren, és sajnos egyre kevesebb a minőségi munka. Azonban még mindig azt mondom, hogy érdemes kutakodni, mert remek alkotásokra bukkanhat az ember, melyek mindig visszaadják a stílusba vetett hitet, és ha már újdonságot nem is feltétlenül tudnak felmutatni, azért elégedetten nyugtázzuk, hogy talán még nem fogyott ki a fekete fémből a spiritusz. Ha valaki azonban belefáradt a keresésbe annak had ajánljam azt az 1998-ban alakult portugál „Corpus Chritstii”-t, ami mindig is minőségi munkával jelentkezett és az underground-on belül is a felsőbb kategóriába tartozik. A „zenekar” mögött egy személy áll „Nocturnus Horrendus” aki néha társat is kerít magának segítség gyanánt, de összességében elmondható, hogy ő egy maga a „Corpus Christii”. Persze nem azt mondom, hogy nem akadtak hullámvölgyek az elmúlt bő 17 év során, de mindig igyekezett olyat alkotni ami egy bizonyos szintet képviselt és ez általában sikerült is neki. Mondjuk, nem kapkodja el a dolgot, mert az ezelőtti mű előtt is 4 év telt el és most az újra is ennyit időt kellett várni, mely már a hetedik alkotás és a „PaleMoon” címet kapta.

Szokták mondani, hogy jó munkához idő kell és ez most maximálisan igaz, ugyanis az új korong az eddigi legjobb „Corpus Christii” alkotás, sőt ha az egész színteret nézem, akkor is ritka az ilyen jól összerakott anyag. Persze „Nocturnus” nem fordult ki magából most is hozza azt a mindenfajta cicomától mentes ősi fekete fémet ami igazi elemi erővel tud hatni a hallgatóra. Gitározása egyből felismerhető, és most minden eddiginél változatosabb témákat pakolt a lemezre. A riffekben benne van az ősi erő és a metsző hideg fájdalmas horzsolása. Mind a tíz dal a maga negyven perces hosszával részletes elemezgetésre nem szorul. Itt csak igazi fémet fogsz hallani, nincs semmi egyéb trükkös varázslat, és mindezt változatos kiváló riffek formájában tárja a hallgató elé. A lendületes tempóváltások szintén jó tesznek a zenének ami a sok kiváló gitáriff mellett a másik erőssége a korongnak. Sok a gyors tempó az egész lemezt inkább ezek uralják, de akad egy-két lassabb kiállás is. A másik fontos tényező pedig a hangulat, ami szintén el lett találva. „Nocturnus” metsző hangja és a jéghideg riffek tökéletes alapot szolgáltatnak ahhoz, hogy az ember átérezze a fekete fém ősi erejét. A hangzás is kellően koszos nem a túlpolírozott gépies cucc hanem igazi örvénylő folyam amiben mégis kellően hallani mindent. A borító pedig magáért beszél maximálisan telitalálat.

Nem is érdemes tovább elemezgetni ezt, aki szereti a stílust az most egy nagyon jó lemezzel gazdagodhat, és bátran beszerezheti a „PaleMonn”-t nem fog csalódni.

SAMPLE:
YouTube link

Tracklist:

1. Far Beyond The Light
2. Under Beastcraft
3. The Great Death
4. Eternal Bliss
5. Last Eclips
6. Being
7. Night of Flaming Hatred
8. From Darkness to total Blackness
9. Livid Night
10. Carving a Light in Me

Pontszám: 9

Kapcsolódó cikkek

CORPUS CHRISTII – Luciferian Frequencies

Menegroth

Setherial, Corpus Christii, Ravencult – Koncertbeszámoló

R.I.P.

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek