Lemezismertetők

CRIMINAL – Sacrificio

A chilei Criminal zenekarnak megjelent a kilencedik albuma, amelyen 12 dal található, leginkább thrash/death metal műfajban.

A zenekar 1991-ben alakult és régóta a legjobbak között szerepel minőségileg. Többek között olyan bandákkal is felléptek, mint a Kreator, Six Feet Under, Lamb of God, Brujeira. Részt vettek több jelentős fesztiválon is, mint pl. Wacken, Bloodstock és Summer Breeze.

Az eredeti tagságból, már csak Anton Reisenegger (vokál, gitár) van jelen, aki megállíthatatlannak tűnik. Nála 30 év zenei fejlődéséről beszélhetünk a Criminal bandával és ehhez jön még hozzá, hogy korábbi zenekarokban is részt vett. Az ő neve ismerős lehet a Brujeria, Lock Up, Pentagram Chile zenekarokból! Rajta kívül Dan Biggin basszusgitáron, Sergio Klein gitáron és az újonc Danilo Estrella dobon játszik.

A „Sacrificio” nagyon egységes album lett, az elejétől a végéig kellemes hallgatni való. Agresszív, intenzív dalok, izmos, vaskos gitárok nyers hangzással. Nincsenek szünetek, folyamatos a harag és a szigor. Jönnek egymás után a nagy riffek, így hatalmas fejbólogatásra késztet.

A Criminal a death és thrash stíluson kívül némi groove és hardcore elemekből is építkezik. A zene szövege a hazájuk korrupciójáról, tömeges tiltakozásokról, erőszak és az életminőség elégedetlenségéről szól. Ez a tagok kreatív dalszerzési folyamatában is erősen szerepet játszott. Kiüvöltik magukból az elnyomást és az igazságtalanságot. Az albumon ahol spanyol nyelven kiált és üvölt Anton ott talán még dühösebbnek hangzik az összkép.

Az album a Sepultura thrash metál éveit juttatja eszünkbe jó néhány helyen és a Napalm Death durvulásai is felvillannak. A „Sacrificio” hű a gyökereihez és elismerést érdemelnek a minőségi zenéjük miatt ennyi év és album után. Nyilván van jobb mindenkinél és lehet valami hiányzik a dalokból a tökéletességhez, de nagyon élvezetes az összkép. Biztosan feldobja a napunkat, mert egy hatékony brutalitás!

Kiadó: Metal Blade Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Thrash / Death
Weboldal: facebook.com/Criminal.Band

Tracklist:

 1. Live on your Knees
 2. Caged
 3. The Whale
 4. Zona de Sacrificio
 5. After me, the Flood
 6. Dark Horse
 7. Theocrazy
 8. Sistema Criminal
 9. Zealots
 10. Age of Distrust
 11. Hunter and the Prey
 12. Ego Killer

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Criminal interjú

KMZ

KME videók: Surgical Meth Machine, Amorphis, Deathkings, Dperd, Heresy of Dreams, Mirror, Corners of Sanctuary, Rebaelliun, Criminal

KMZ

Criminal – The Ghost We Summoned videoclip

KMZ

Hot News – Criminal to tour Europe in november

KMZ

Hot News – Two new Criminal tracks available for free download!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek