Lemezismertetők

CROSS BORNS – Halhatatlan Vágyódás 2CD

Kiadó: Nail Records

Weboldal: www.crossborns.hu

Kiadás éve: 2007

Stílus: Metal / Classical / Progressive

 

 

 

 

A Cross Borns zenekar megalakulása óta 10 év telt el, és ennek alkalmából jelent meg egy 2 CD-s válogatáslemez, amely összefoglalja a zenekar eddigi munkáját. 23 nagyszerű dal található a best of korongon, amit az ONERING stúdióban újra hangszereltek és újra feljátszottak. Ezáltal sokkal jobb hangzással hallhatjuk a kedvenc dalainkat, így ezért is nagyon értékes ez a lemez. Természetesen a Cross Borns fanok gyűjteményéből nem hiányozhat, mivel ez egy jubileumi darab, vagy akár nevezhetjük egy kincsnek is a hosszú kaland során. Az újra felvett dalokon kívül felkerült egy új kétrészes epikus nóta is, a “Halhatatlan vágyódás Pt. 1-2.”, amely Tolkien csodás meséjét, Beren és Luthien történetét mondja el.

A két részre osztott dal a kettes cd elején és végén helyezkedik el, átkarolva a régi dalokat. Misztikus résszel indul, és könnyen egy mesés tájra képzelhetjük magunkat. Ezt biztosítják a különböző hangulatfokozó elemek és a témát maximálisan átélő zenészek hangjai. Teljes egészében átjön a zenén, hogy mennyire nagy rajongói ennek a világnak, kalandozásnak. Ez egy nagyon szép epikus darab, szépen hosszan elnyújtott dallamokkal. Idővel egy kicsit sebesebb tempóra kapcsolnak és előkerülnek a kórusok is a mesés mondák mellett. Itt teljesen bombasztikus hangulat alakul ki. Az első rész végét szép akusztikus gitárharmóniával zárják le, ami átfolyik a második részbe is. Ez egy szinte végig akusztikus gitárra épülő záró tétel, ami egy kicsit melankolikus, de megvan a remény sugara és így kicsit vidámság is árad a dalból.

Az Agregátortól az “A szív sötét folyói” átdolgozását hallhatjuk. Igazi unikumként hat. A dallamos és epikus Cross Borns zenét egy kicsit keményebben, dögösebben nyomják, főleg a vokál egy igazi mennydörgés ebben a dalban. Remekül sikerült. A Skinner’s Cage a “Helm szurdok”-ot nagyszerűen, élethűen megvalósította. Balogh Attila éneklését helyenként pontatlannak éreztem, de ettől függetlenül hangulatos darab született így is. Azt tudom mondani, hogy ennyi extrával egy ilyen gyűjteményes lemez méltóan tükrözi és értékessé teszi az eltelt éveket. Támogassa mindenki a zenekart és vegyétek meg a lemezt.

Tracklist:

CD1:
1. Intro
2. A Fáraó átka
3. A varázslat mestere
4. Vadászat
5. A Föld gyűrűje
6. Atlantis pusztulása
7. A Bátrak diadala
8. Az Istenek Alkonya
9. Hármasban az úton
10. A Gyűrűk Ura
11. Álomföld
12. A Világ Sóhaja
13. A Világ Meséi
14. Átok és Eskü
15. Én tudom, hogy van fájdalom
16. Szentek kezétől pusztulva
CD2:
1. Halhatatlan vágyódás Pt. 1
2. Vasudvard bukása
3. A Víz szava hív (a Víz Gyűrűje)
4. Minas Tirith
5. Leonardo álma
6. Mória bányája
7. Tőr a Sötétben
8. Fekete Máglyák tüzénél
9. A háború idején
10. Halhatatlan vágyódás Pt. 2
11. Agregátor-A szív sötét folyói (Bonus)
12. Skinner’s Cage-Helm szurdok (Bonus)

Pontszám: 8.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek