Lemezismertetők

CRUCIFIED MORTALS – Crucified Mortals

Kiadó: Hells Headbangers Records

Weboldal: www.crucifiedmortals.com

Kiadás éve: 2011

Stílus: Thrash metal

Brief Sum: Development itself manifests in this great album. It sets the standard for the bands of the current thrash scene.

 

Nem tétlenkedtem lecsapni erre a lemezre, mikor megláttam aktuális listánkon, ugyanis ismerem a bandát. „Ismeretségünk” hét évre nyúlik vissza, ugyanis akkor kaptam meg Converted By Decapitation Ep-jüket, amelyen –ha nem tévedek- bónuszként fent volt a Kill Upon Command 7” Ep két nótája is.
Annyit érdemes tudni a zenekarról, hogy 2001-ben alakult Craig „Reaper” Horval egyszemélyes bandájaként Clevelandben, tehát jóval az ún. amerikai thrash új hulláma előtt és a csapat főnöke részt vesz/részt vett a Nunslaughterben, a The Spawn Of Satanban és a Nordic Mistben illetve a Reaper Metal Records kiadóját működtette. Semmi esetre sem lehet passzívnak minősíteni őket, mivel az utóbbi években három split anyagot és két demót jelentettek meg. Noha a fentebb nevezett Ep-t annak idején többször is meghallgattam, nem tudom egyetlen egy momentumát sem visszaidézni, azon kívül, hogy old school thrasht tartalmazott. Zack Rose (Nunslaughter, Nekrofilth) gitáros és Sebastian Dzialuk dobos személyében megfelelő társakra lelt Craig és ennek eredményeként egy nagyon jó thrash lemezt kapunk.

A The Seance intrója után beérkező Sordid Treachery egy Bay Area (mondjuk Exodus) találkozik a Nasty Savage-dzsel jellegű nóta, a zenekar fanatikusai, ismerői pedig meglepőd(het)nek ezen, mert ez azt jelenti, hogy a csapat finomodott valamelyest. Elolvastam az Ep-ről ezelőtt hat évvel írt kritikámat, melyhez viszonyítva a korong határozottan dallamosabb megközelítést sugároz. Akkoriban a Slayerhez, a Kreatorhöz, az ausztál Hobb’s Angel Of Death-hez hasonlítottam a zenekart, míg a korongon a bay area-i színtér hatása figyelhető meg. Feltétlenül pozitívumként említem meg, hogy semmi modernkedés, semmi mai megszólalás, klasszikus, old school thrash hallható az albumon. A bay area-i csapatokon kívül a mindenható Slayer hatása a legmarkánsabb, legnyilvánvalóbb, de a Sacred Reich szelleme is felsejlik (Perpetrator). Nagyon sütik a Hidden Tomb és a Ghastly Affliction váltásai, a változatosságra való törekvést hűen tükrözi az anyag. Technikás riffekket, szépen kidolgozott és előadott szólókat, vastag bőgőfutamokat valamint megbízható dobolást vonultatnak fel a szerzemények. Gyorshajtásért semmiképpen sem kell fizetniük bírságot, mert nem lépik át a megengedett sebesség határt és ha fel is gyorsítanak, az nem éri el a korai Kreator, Slayer stb. anyagok intenzitásának a szintjét.

Noha még nem hallottam az új Onslaught és Destruction lemezeket, az biztos, hogy ez az album ott van az idei legjobb thrash kiadványok között. Thrashereknek (és elsősorban azoknak, akiknek kimaradt eddig a Cricified Mortals az életükből) ajánlom a zenekarral való megismerkedést.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Seance
2. Sordid Treachery
3. Hidden Tomb
4. Resurrected Fiend
5. Figure In Black
6. Desecrating The Dead
7. Perpetrator
8. Ghastly Affliction
9. Fatal Scheme
10. Masked Murder
11. Doom

Pontszám: 8.5

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Crucified Mortals release new video!

KMZ

Crucified Mortals Interjú

Dr. Feelgood

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek