Lemezismertetők

CRYPTICUS / SCAREMAKER – Split

Kiadó: Selfmadegod Records

Weboldal: facebook.com/crypticus & facebook.com/SCAREMAKER

Kiadás éve: 2012

Stílus: Old-school Death Metal

Brief Sum: Crypticus from Denver builds from raw and shredding riffs, grinding bass and quite simple drum themes. Scaremaker has its spirit the compositions are good.

 

Két amerikai death metal zenekar fogott össze ezen a megosztott kiadványon. A denveri Crypticus 1996 óta részese az undergroundnak és eme split anyag előtt egy demót, két Ep-t, egy válogatást illetve két albumot jelentettek meg. Négy dalukon a klasszikus svéd death metal hatása – főleg a korai Unleashed-é – érhető tetten, csak kevesebb harmóniával, dallammal vezetik elő szerzeményeiket, mint a skandinávok vagy a spanyol Graveyard. Eme svéd hatás nem meglepő annak tudatában, hogy Brynjar Helgetun dobos a Ribspreader sorait is erősíti, ergo a zenére rányomja bélyegét. A négy dal közül a The Hungerer illetve a doom részekkel tűzdelt, kicsit a Necrophagia-ra hajazó Baron Of The Dark a tavalyelőtti The Rites Of Infestation Ep-n is fent volt, míg a Beauty And Deceased és az End The World Of Men új darabok. Szólókkal nem pepecselnek, nyers, zúzós riffek, őrlő basszus, nem túl bonyolult dobtémák építik fel szerzeményeiket.

A három évvel ezelőtt alakult Scaremaker eddig egy demót, egy albumot és egy válogatást tudhat háta mögött. A tagságot Billy Nocera énekes valamint a Wooden Stake-ben is érdekelt Vanessa Nocera gitáros/basszusgitáros és Elektrokutioner dobos (ő mindezek mellett pl. a Decrepitaph, a Father Befouled és más underground csapatok tagja is) alkotja, ami meghatározza a muzsika jellegét. Változatosabban tálalják a death metalt, mint a Crypticus, zenéjük merít egy csipetnyit a black metalból és a Wooden Stake révén a doomból. Dallamokra, harmóniákra épülő dalokat tettek fel a korongra, Billy mellett pedig Vanessa is hallatja a hangját, az adott tételnek megfelelően hörög, károg vagy dallamosan énekel. Nem tudom, hogy egyéb elfoglaltságaik mellett mennyire veszik komolyan a Scaremaker-t, egy biztos, van bennük spiritusz, szerzeményeik jók, kíváncsian várom második korongjukat.

Tracklist:

1. Crypticus – Beauty & Deceased
2. Crypticus – The Hungerer
3. Crypticus – End The World Of Men
4. Crypticus – Baron Of The Dark
5. Scaremaker – From The Coffin
6. Scaremaker – Insane Die-Section
7. Scaremaker – Reverberate Through The Dark Woods
8. Scaremaker – Demon Slave
9. Scaremaker – Mansion Of The Macabre

Pontszám: 7.5

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek