Lemezismertetők

DARKANE – Demonic Art

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: www.darkane.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Thrash metal

 

(scroll down for English Version)

 

 

Az idén 10 éves Darkane zenekarnak megjelent az ötödik albuma “Demonic Art” címmel. A hangzás szerintem remek lett. Az előző kiadványhoz képest is sokkal dinamikusabban szól, és agresszívabbak, mint valaha. A 46 percbe 12 számot sűrítettek bele. Szerintem ez az ideális játékidő-hosszúság a legjobb.

A kissé hátborzongató kezdés után rögtön az arcunkba csap a Darkane zenéje. Jens Broman, az új énekes hangja nekem kifejezetten elnyerte a tetszésemet, igaz, a régivel sem volt semmi bajom. Kicsit talán magasabb tartományokban is énekel, mint az elődje. Jól sikerül neki a dallamosabb ének, és az üvöltés is egyaránt.
Az album szinte végig gyorsnak nevezhető, amiben rengeteg agresszió található. A brutális zenében azért előbukkannak a dallamok is. A refréneket gyakran dallamosabb énekhanggal oldják meg. A dobos teljesítménye is remek. Izgalmasan játssza el mindazt, ami egy thrash metalhoz kell.
A gitárokra sem lehet semmi panasz. Van egy-két rész, amikor elsiklik az ember füle mellett egy-egy szokványos téma, de azért izgalmas játéknak lehetünk fültanúi. Jörgen Löfberg basszusjátéka is erősnek mondható. Ezáltal egy vastag, izmos hangzást tudhat magáénak a “Demonic Art” album.

A zenéhez még annyi hozzátartozik, hogy helyenként felüti a fejét a modernebb irányvonal is. Nem kell gondolni rengeteg prüttyögő hangra, hanem csak pár egészséges hangulatfokozó elemre.

Nem találtam túlzott negatívumot a zene hallgatása közben. A Darkane fanatikusoknak biztosan elnyeri a tetszését, de szerintem minden thrashernek melegen ajánlott, mert tényleg izgalmas váltásokat és brutális hangzás mellett dögös albumot hallgathatunk.

————————–

ENGLISH VERSION:

“Demonic Art” is the fifth album of the 10 years old Darkane. It has a brilliant sound, it is much more dynamic than the previous one. They are more agressive too. The disc contains 12 songs in 46 minutes, and I think that it is ideal.

After a creepy start, Darkane’s music instantly crushes our face. Personally I like very much the new vocalist Jens Broman’s voice, but the previous vocalist was great too. He sings on higher voice. Both the brutal and the melodic vocals are brilliant.

The album is basicly very fast, and it has lot of agression in it. But of course, it not just brutal, it also has some great melodies too. Melodic vocals are usually used in the refrains. The drummers performance is amazing, he has everything what good thrash metal music needs.

The guitar themes are asolutely brillinat too, although there are some average themes which not caught my attention very much, but the majority of the guitar themes are awesome. Jörgen Löfberg’s performance is powerful too. The unite of all created a really massive sound, you can hear it on “Demonic Art”.

I must mention that there are some more modern themes on the record, but of course it’s nothing commercial, it just has a good effect on the atmosphere of the record.
Personally I didn’t find any absolute negative parts in this music. I think that Darkane fanatics will absolutely like this album, but it is also recommended to all thrashers around the world, because it’s really an exciting, brutal material with a totally killer sound!

Tracklist:

1. Variations Of An Eyerush
2. Leaving Existence
3. Demonic Art
4. Absolution
5. Execution
6. Impetious Constant Chaos
7. Demigod
8. Soul Survivor
9. The Killing Of I
10. Wrong Grave
11. Still In Progress
12. Wrath Connection

Pontszám: 8

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek