Lemezismertetők

DARKENED – Defilers Of The Light

Darkened Cover240517

A régisulis halálmetálban érdekelt Darkened 2018-ban alakult olyan ismert zenészekkel a soraikban, mint a Kanadában élő Gord Olson énekes (AngelBlast, Demisery, Divinity, Ye Goat-Herd Gods), Hempa Brynolfsson gitáros (AngelBlast, Ordo Inferus, ex-Carbonized, ex-Excruciate, ex- Mykorrhiza), Linus Nirbrant gitáros (A Canorous Quintet, This Ending, ex-Absurd), Daryl Kahan basszusgitáros (Funebrarum) és végül, de nem utolsósorban Andy Whale dobos (DeathCollector, ex-Bolt Thrower, ex- Memoriam).

2019-ben ez a felállás meg is jelentette az „Into the Blackness” EP-t, majd 2020-ban ezt követte az első LP, „Kingdom of Decay” címmel. A fellálás ezen a korongon annyiban változott, hogy Tobias Cristiansson (ex-Dismember, ex-Grave, Necrophobic, In Aphelion stb.) játszotta fel a basszusgitárt, s lett a horda teljes jogú tagja. 2022 májusában „The Black Winter” címmel jelent meg a kiváló Death metal banda második nagylemeze, s 2023-ban piacra dobtak egy 2 számos EP-t („Lord of Sickness and Bile”) elnevezéssel, melyen már Perra Karlsson (Nominon, AngelBlast, Dreadful Fate, Perracide, ex-Deströyer 666, ex-Altar, hogy csak néhány jelenlegi és korábbi bandáját említsem) dobolt.

Ez az irgalmatlanul jó zenészekből álló csapat idén június 14-én fogja megjelentetni immáron harmadik nagylemezét, a „Defilers of the Light”-ot a norvég Edge Circle Productions gondozásában.

11 pazar módon megkomponált old school Death metal nótát hallhatunk 43 perc játékidőben, magában foglalva két nagyon szép instrumentális szerzeményt is („Waves of Desolation”, „Echoes of Solitude”).

A szélvészgyors dalok mellett a középtempós, fejrázásra késztető zúzások is jócskán fellelhetőek ezen a jó kis nagylemezen, pokolian szép gitárdallamokba beágyazva. A „Defilers of the Light” keverését és a masteringet Lawrence Mackrory (Darkane, F.K.Ü., Blackscape) végezte el, s újra a méltán híres spanyol művész, Juanjo Castellano/ Juan José Castellano Rosado készítette el a Darkened minden halálmetálos igényét kielégítő hátborzongatóan csodálatos borítóját.

Egy irgalmatlan nagy 10-es természetesen, s a „Defilers of the Light” is ott fog sorakozni a 2024-es kedvenceim között!

Kedvenc dalok: In Praise of Shadows, On We Slaughter, As Apocalypse Dawns

Kiadó: Edged Circle Productions
Kiadás éve: 2024
Stílus: Death Metal
Webfacebook.com/darkeneddeathmetal

Tracklist:

 1. Waves of Desolation
 2. Defilers of the Light
 3. Those Who Dwell Below
 4. In Praise of Shadows
 5. Just Close Your Eyes
 6. Echoes of Solitude
 7. On We Slaughter
 8. Dead Inside
 9. Masses of Vain Observance
 10. As Apocalypse Dawns
 11. Final Sanctuary

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek