Lemezismertetők

DARKSEED – Astral Darkness Awaits

Kiadó: Massacre Records

Weboldal: www.darkseed.com

Kiadás éve: 2012

Stílus: Gothic metal

Brief Sum:  Sensous gothic metal with romantic feeling. The sound of the album is unique and which makes it distinguishable from affinitative albums. Dark boys and girls, hark ye! It’s going to grow dark soon…

 

Jól emlékszem arra a napra, amikor középiskolás koromban az egyik haverom megismertette velem a münster-i ötös által vezette, Darkseed nevű együttest. Addig a napig nem ismertem a gothic metal műfaját, ám miután végighallgattam a Diving into Darkness című albumukat, máris beleszerettem. Éreztem valamiféle romantikus kisugárzást a dalaikból, amelyeket egyben végtelenül magányos szomorúság is átjárt. A kettő együtt pedig remekül működött. Azóta persze változtak az idők az együttes háza táján, nagyon sok tagcsere történt, újabban 2012 elején az énekes, Harald Winkler kilépése (aki az énekesi poszt előtt ugyanezen együttes dobszerkója mögött ült, 1992 és 1996 között). Helyére Mike Schmutzer, egy eddig még „néma énekes” került, mivel az együttes a 2010-es Poison Awaits után az idei évre nem készített új albumot, ehelyett úgy döntött, hogy egy válogatáslemezzel örvendezteti meg a rajongókat. Ezen az elmúlt három album dalai hallhatóak és még két, tőlük ritkán beszerezhető anyag. Mike-nak tehát készülnie kell, mert hamarosan az ő hangja fogja meghatározni a Darkseed következő dalainak minőségét.

A válogatásalbum elsősorban azért volt jó ötlet a részükről, mert itt össze lehet hasonlítani Harald Winkler és az elődje, Stefan Hertrich énekbeli teljesítményét. Részemről Stefan előadásmódja sokkal meggyőzőbb, az ő időszakában készített zenék is mintha jobban tükröznék a Darkseed gótikus zenei világának összképét. De ízlések és pofonok, ezt mindenki döntse el a maga meglátása szerint! Azért nem bántam volna, ha sebtében felvesznek és beleraknak legalább egy új zenét Mike éneke alatt, hogy tudhassunk arról, mi várható a következő albumtól.  Ám most a nosztalgia játszotta a főszerepet, egy korszak végső lezárása. Várjuk tehát a következő albumot, mert mint az együttes elismerője, magam is kíváncsian várom. A két bónuszdalra abszolút nem lehet panasz, kiválóan hozza a Darkseed jól megszokott, egyedi hangulatát.

A kiadvány kizárólag digitális formában elérhető!

Értékelés: Ha nem lett volna feltéve rá a két bónuszdal, levonok tőlük egy pontot, de hogy jól záruljon ez a korszakuk, kapnak tőlem egy 10-est.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. Incinerate
2. Black Throne
3. No Promise In The Heavens
4. King In The Sun
5. Disbeliever
6. My Burden
7. Ultimate Darkness
8. Sleep Sleep Sweetheart
9. Dying Land
10. Flying Into The Night
11. Can’t Explain
12. Souls Unite
13. The Demon Within
14. Comptine d’un autre ete: L’apres midi

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Darkseed – „Astral Darkness Awaits” Tracklist

KMZ

Hot News: Digital best of Darkseed out in May

KMZ

Darkseed Interjú

KMZ

DARKSEED – Poison Awaits

Southpeace

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek