Lemezismertetők

DEATH REICH – Death Camp EP

A svédországi halálmetal horda 2018-ban alakult Uddevallában, a következő tagsággal: Jonas Blom (Sacramentum, Runemagick, ex-Trident) – gitár, Marcus Fors (Voodus, Xul, ex-Vornth, ex-Jormundgand) – dobok, Robert Axelsson (Grief Of Emerald, Sacramentum) – basszusgitár. Nem sokkal később csatlakozott hozzájuk Christer Bergqvist (Grief Of Emerald, ex-Disorge, ex-Ravaged) gitáros és Johnny Letho (Grief Of Emerald, ex-Decameron) – énekes. Ez a felállás felvett ugyan egy demót 2018 során, azonban nem voltak kibékülve a végeredménnyel, így nem is látott napvilágot. Marcus a felvételek után ki is lépett a csapatból, így Jonas Blom ült be a dobok mögé, 2019-ben Robert Babic (ex-Brutal Division, Vulcanic) gitárossal erősítették meg a svéd Halál Birodalmát, s ezzel ki is alakult a jelenlegi felállás. Mielőtt az EP ismertetésére rátérnék, annyit mindenképpen fontosnak tartok kiemelni elöljáróban, hogy a svéd halálbrigádtól ne várja senki a stockholmi hangzást vagy a göteborgi dallamosabb vonalat, ugyanis pusztító USA-beli old school Death metalt nyomatnak a régi jó kis Scott Burns-ös időket megidézve.

2020 folyamán két single-t is kiadtak („We Are You“ és „Domination“) majd 2021-ben immár a hollandiai székhelyű Non Serviam Recordsnál megjelentették július 16-án a 8 és fél perces 3 számos „Death Camp“ Ep-jüket.

Nos, akkor lássuk a zenét: nem sokat lacafacáznak, mindenféle intro nélkül azonnal leszakítja az arcot a címadó „Death Camp“ a maga két és fél percével, utána pedig hasomló száguldásban/pusztításban folytatódik a „Hunger“, irgalmatlan pusztítást végezve a hallójáratokban. A hab ezen a gonosz Death metal tortán a Metallica átbrutalizált „Fight Fire with Fire“ átirata, iszonyatosan jó. A svéd srácok idén le is szerződtek hivatalosan a Non Serviam Recordshoz, s a teljes, debütáló nagylemezük idén fog megjelenni a holland kiadónál.

Kiváló étvágygerjesztőt tettek le az uddevallai zenészek, kíváncsian várom az LP-t, addig is egy hatalmas 10!

Kiadó: Non Serviam Records
Kiadás éve: 2021
Stílus: Death Metal
Weboldal: facebook.com/Death-Reich-180015309471039

Tracklist:

  1. Death Camp
  2. Hunger
  3. Fight Fire with Fire (Metallica cover)

Pontszám: 10

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek