Lemezismertetők

DEATH REICH – Disharmony

Az Uddevallából származó svéd halálmetalos Death Reich-ről két ízben is írtam tavaly (nevezetesen a „Death Camp” és „The Final Plague” EP-k kapcsán), most pedig eljött az ideje, hogy a ma, azaz március 17-én megjelenő debütáló albumukat, a „Disharmony”-t vessem górcső alá.

A legelső irományomban már megírtam a 2018-ban alakult horda történetét, így ettől most itt el is tekintenék, a felállásukat mindazonáltal megemlítem:

Johnny Lehto – énekes, Christer Bergqvist – gitáros, Robert Babic – gitáros, Robert Axelsson – basszusgitáros és Jonas Blom – dobos.

Az előzőekben már szó volt róla, hogy a holland Non Serviam Records gondozza az eddig napvilágot látott dolgaikat, ebben az esetben sincs másképp, a „Disharmony” is a németalföldi kiadónál jelent meg.

Most pedig lássuk a zenét: a túlvilági „Disharmony” bevezetője után azonnal elszabadítja a poklot a Halál Birodalmából származó svéd kvintett:

A „World War” iszonyat kegyetlen nóta, rendesen elpusztítanak maguk körül mindent a srácok. Az „In Serpents Skin” hasonlóan brutális darab, azért egy pazar dallamos gitárszólóval egy kissé sikerül feloldaniuk ezt a fajsúlyos szerzeményt. A „Dissimulation” a 90-es évekbeli Morbid Angel-jét juttatta eszembe, természetesen szó sincs semmiféle kópiáról.

A „Hysteria” és az azt követő „Oblivion” rengeteg tempóváltással tarkítva vérfagyasztóan jól megírt halálnóták, de ezt nyugodt szívvel mondhatom a teljes nagylemezre.

A „Fall Of Kings”, a „Vermin” és az „Atrocity” úgyszintén alaposan szétfűrészelik a hallójáratokat, míg a zárókompozíció egy akusztikus szerzemény, („The Death Of The Peace Of Westphalian) tökéletesen zárja ezt a 32 perces lemezt.

A „Disharmony” hallgatása közben a Johan Norman vezette egykori Soulreaper jutott eszembe többször, hasonlóan borzongató amerikai stílusú death metalt nyomtak anno. Sajnos sem a borítókészítőről, sem pedig a szövegekről nincs semmiféle információm, a számcímekből ítélve az emberi faj sötét oldalát vesézik ki a svéd zenészek.

Az eddigi kislemezeiket maximálisra értékeltem, ez jelenleg sem változott, egy rettentő nagy 10-sel jutalmazom az uddevallai Halál Birodalmának „Disharmony” albumát.

Kiadó: Non Serviam Records
Kiadás éve: 2023
Stílus: Death Metal
Webfacebook.com/Death-Reich-180015309471039

Tracklist:

 1. Disharmony
 2. World War
 3. In Serpents Skin
 4. Dissimulation
 5. Hysteria
 6. Oblivion
 7. Suffocation
 8. Fall Of Kings
 9. Vermin
 10. Atrocity
 11. The Death Of The Peace Of Westphalian

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

DEATH REICH – The Final Plague EP

Georgius

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek