Lemezismertetők

DEATHBOUND – Non Compos Mentis

Kiadó: Dynamic Arts Records

Weboldal: www.deathbound.net

Kiadás éve: 2010

Stílus: Grindcore / Death Metal

 

 

 

 

A finn Deathbound ötödik nagylmeze a Non Compos Mentis ami idén jelentetett meg a Dynamic Arts Records. Utoljára 2007-ben jelentkeztek, de azóta nem sokat lehetett hallani róluk, sajnos. Azért sajnos, mert a Deathbund legénysége egy zeneileg jól képzet trió, amit Kai – ének, Pete – gitár ás Sami dob alkot. Erős kis csapat, nagyon erős zenével.
A lemez 14 dalt tartalmaz, amik átlagban 3-4 percesek és death/grind/thrash stílus jegyei alatt születtek. A gitárok rendben vannak, a jó hangzásnak köszönhetően és a lágyabb dallamos témák és az agresszív gyors témák keveredése, igen gyorsan megkedvelhetővé teszi a hallgatását. A szólók is jól szólnak, már ha van ugye és észre vesszük őket, jó ez a stílus nem az 5 perces szólókról híres, de ha már használnak ilyen elemeket is és tudnak zenélni, akkor miért nem dolgozzá ki rendesen a szólótémákat?!

Az énekkel semmi baj, általában, de nem azt a durva brutális hörgést kell elképzelni, ez inkább egy kicsit rekedtesebb, néhol károgóssab. Sokszor viszont olyan témákat használ amiket már sok-sok metal banda elhasznált. Itt nem koppintásra utalok, hanem az egyediség hiányára. A dob jól szól, bár nem olyan színes, mint amit a mai világban a stílus hallgatói megszokhattak egy igényes bandától.

Alapjában véve ez nem rossz lemez, de nem is jó, mert hiányzik belőle az egyéniség.

Tracklist:

1. I Hate Them Still
2. The Wave Called Misery
3. Free Shackles For Everyone
4. The Process Of Destruction
5. A Better Tomorrow
6. A Reason For Your Fight
7. Hell Could Be the Cure
8. When The Seas Are Boiling
9. Strain
10. The Blues Of A Dying Man
11. Death Comes For A Visit
12. Non Compos Mentis
13. The World Is But A Memory
14. A Need To Survive

Pontszám: 6

Kapcsolódó cikkek

Deathbound Interjú

KMZ

DEATHBOUND – We Deserve Much Worse

Necrofaust

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek