Lemezismertetők

DEBAUCHERY – Germany’s Next Death Metal

Kiadó: AFM

Weboldal: www.debauchery.de

Kiadás éve: 2011

Stílus: Metal

Brief Sum: It may sound as blasphemy, but I discovered songs on this album that I would be happy to hear on a disc of Ac/Dc. There’s no doubt that Germany’s Next Death Metal is a collection of diverse, entertaining and good-to-party-to songs.

 

A Thomas Gurrath vezette Debauchery sohasem volt az a tipikus death metal banda. Az új évezred elején alakult társulat korai lemezei mindenestre közelebb álltak a halál metálhoz, mint bármi máshoz. Aztán ahogy teltek múltak az évek, Gurrath hörgése mellett egyre több lett a rock and roll, finoman, de folyamatosan adagolták a laza, csípőből nyomott „motoros” rock-ot. Egészen odáig ment a frontember, hogy 2009-ben a Rockers & War lemezt két részre bontotta, így már külön kiemelve szerepeltek a death metal kategóriába még jóindulattal sem sorolható tételek.

Ami viszont a kezdetek óta nem változott, az a több liternyi művér és a fedetlen keblekkel, tangában pózoló csajok. A külsőségek mellett a szövegvilág is a trancsírozás, a valós és kitalált háborúk témakörére épít. Szóval szinte kivétel nélkül az ereinkben lüktető testnedvet éneklik meg. Kétségbe sem vonható Thomas vér-fétise. Továbbá a régi, nagy rock bandák iránti elkötelezettsége. Egy láda sörben fogadok (nem vállalok nagy kockázatot), hogy ez a stuttgarti srác rongyosra hallgatta az AC/DC alapműveket.

Napjainkban Herr Gurrath a nyakában lógó gitáron olyan riffeket nyomat, olyan dalszerkezeteket alkot, hogy Malcolm Young is gondolkodóba esik, ki írt hamarabb ilyen dalokat. Mindezt hörgéssel, brutális hangzással megspékelve akár egy világszenzációt is könyvelhetnénk, ha megfeledkeznénk a floridai Six Feet Under zenakarról, akik ezt a receptet sokkal hamarabb alkalmazni kezdték. Szóval így is, úgy is elmarad a döbbenet, de nem kell még leírni a német csapatot, mert másolásról szó sincs. Lehet, hogy szentségtörés, amit állítok, de felfedezni véltem olyan dalokat, amelyeket akár egy AC/DC lemezen is szívesen hallanék, persze áthangszerelve. Ha a dalszövegeket figyelmen kívül hagyjuk, kétség sem férhet hozzá, hogy egy változatos, alapvetően szórakoztató, bulizós számok gyűjteménye a Germany’s Next Death Metal lemez. A mondanivaló viszont már kevésbé lazulós, továbbra is a ”kill” és a ”blood” szavak köré épül a Thomas „költészete”.

Bármennyire is hirdeti címében az új Debauchery album, hogy death metal, amit tartalmaz, én azért ezt nem kis fenntartással kezelem. Tény, hogy a hörgéssel nem fukarkodik, de ez önmagában kevés ehhez a stílushoz. Azok, akik igazi death metal-ra vágynak, inkább kerüljék a lemezt, de bárki, akinek bejön a szikszfitándörös lazulás, nyugodtan próbát tehet, szerintem jól fog szórakozni. A Debauchery, Európa válasza a Six Feet Under-re.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist:

1. The Unbroken
2. Zombie Blitzkrieg
3. Warmachines At War
4. Animal Holocaust
5. Bloodslaughter Onslaught
6. Germany’s Next Death Metal
7. School Shooter
8. Death Will Entertain
9. Armed For Apocalypse
10. Genocider Overkill
11. Killing Is Our Culture
12. Bonus track: School’s Out (Alice Cooper Cover)

Pontszám: 9.5

Kapcsolódó cikkek

A Debauchery felfedi új albumának számlistáját

KMZ

A Debauchery újabb albumrészleteket fed fel + új klip

KMZ

Hot News: Debauchery release new video clip

KMZ

Hot News: Debauchery – Demonslayer Pre-Listening

KMZ

Hot News: Debauchery reveal album artwork and tracklist, post teaser video

KMZ

Hot News: Massacre Records – New Signing: Debauchery

KMZ

Hot News – Debauchery: Animal Holocaust video

KMZ

Debauchery Interjú

Azagtoth

Debauchery Interjú

Jillian

DEBAUCHERY – Rockers & War

Jillian

Ektomorf, Replika, Debauchery, Agressive Fear, Dread The Moment – Koncertbeszámoló

terror

DEBAUCHERY – Continue To Kill

Arsonist

DEBAUCHERY – Back In Blood

KMZ

Moonsorrow, Swallow The Sun, Debauchery – Koncertbeszámoló

Ata

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek