Lemezismertetők

DEF LEPPARD – Songs From The Sparkle Lounge

Kiadó: Universal / Mercury

Weboldal: www.defleppard.com

Kiadás éve: 2008

Stílus: Hard Rock

 

 

 

 

A sheffieldi leopárdok egy olyan zenekarnak bizonyultak az idők folyamán, – független attól, hogy a nagyarcú „zenerajongók” hová sorolták be őket egy adott időben -, kiknek az elsődleges céljuk a dallamok és tökéletes sound volt. A „isteni szikra” nem vesztett fényéből a Songs From The Sparkle Lounge albumon sem, sőt.

Az albumot egy minden szempontból ideális dal indítsa. Energikus, „made in Collen-Cambell” gitárduett, na meg a pofonegyszerű, fülbemászó refrén, lehelet finom vokálok. Az olyan dalok mint az Only The Good Die Young, C’mon C’mon akár punkos mércével mért egyszerűségnek is lehetne titulálni felületes hallgatás után, de számtalanszor beigazolódott, hogy pontosan az ilyen dalok bontakoznak ki idővel. A Slang és X albumok legtöbb hallgatónál éppen ez az egyszerűség miatt fulladt bele az unalomba, hisz hiányoztak a rögtön ragadó pop-rock melódiák, a vokáleső.

Minél többet hallgatom, annál inkább rabul ejt, köszönve többek között a Nine Lives dalnak is, mely egy különleges darabja ennek a számomra klasszikussá érett Leppard albumnak, melyben Elliot a híres country énekes Tim McGraw-al duettel. Kilóg, de nem kakukktojásként a beatles-es Love, de az vesse az első követ, aki ilyen stílusban mentes a nagy Beatles-től.

Ezen az albumon is bőven felleljük a tipikus Leppard-os vokalizálást, mely a tagok együttes közreműködésével meghatározza a Def Leppard stílusát a kezdetektől. Nem látom értelmét, hogy jelen kiadványt a zenekar fénykorához (Hysteria, Adrenalize) hasonlítgassam. Az ilyen dolog jó statisztikázni meg számba vetni az eladási eredményeket. Egy dolgot azonban leszögezhetünk, a 2008-as leopárdok erejük teljében vannak. A zene szimbolikus pódiumát soha nem is hagyták el, most pedig a dobogó legmagasabb fokán vannak. A szikra gyönyörűen csillan a rock palettáján.

Tracklist:

1. Go
2. Nine Lives
3. C’Mon C’Mon
4. Love
5. Tomorrow
6. Cruise Control
7. Hallucinate
8. Only the Good Die Young
9. Bad Actress
10. Come Undone
11. Gotta Let It Go

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

Hot News: Def Leppard „VIVA! Hysteria” – new Video Album Sampler released & video chart entries!

KMZ

Hot News: Def Leppard – “Viva! Hysteria” CD/DVD, Blu-Ray, DVD and Digital out on Frontiers Records in October

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek