Lemezismertetők

DESASTER – 666 – Satan’s Soldiers Syndicate

Kiadó: Metal Blade Records

Weboldal: www.total-desaster.de

Kiadás éve: 2007

Stílus: Black / Thrash Metal

 

 

 

 

A német black/thrash zenében utazó Desasternek tavaly jelent meg a hatodik nagylemeze. Ez az új lemez már a második, ami a Metal Blade égisze alatt jött ki. Nos az előzőről meg volt a véleményem, egy unalmas, hosszúra sikeredett alkotás volt, amivel többször is próbáltam megbarátkozni, de nem jött össze a dolog… Szerencsére ez az új lemez szöges ellentéte az elődjének, visszakanyarodás, igazi Desaster hangulattal és megszólalással.
Introval együtt összesen 10 tétel szerepel az új anyagon. Már első hallgatáskor átjött róla hogy a nagy kiadó nemgigen szólhat bele a Desaster zenéjébe, hangzásába. A kedvenc Hellfire’s Dominion lemez óta nem sikerült ilyen jó teljes anyaggal előrukkolnia Infernal-nak és legénységének.

Az intróról nem ejtenék szót, a helyén van, megfelelően vezeti fel a lemez nótáit. Az első a címadó tétel. Húzós, gyors, jól eltalált refrénnel megáldott nóta. Érezni, hogy pörögnek a srácok, nem akaródzik nekik a nyugdíjba vonulás, de addig jó!
A máodik, Angel Extermination című tétel az egyik kedvencem a lemezről, gyorsan kezd, majd a refrénekre középtempóra vált, ez egy színtiszta thrash nóta, nincs semmi cicoma.
Itt jegyezném meg, hogy bár sokan szapulják Tormentor dobost, hogy nem elég színes és egyedi a játéka, akkor ezt a számot ajánlom a kételkedők figyelmébe. Ötletes, jó megoldások, jó színes cinezés, szerintem semmi gond ezzel a teljesítménnyel. A Desasternek sosem volt célja megváltani a világot a zenéjével. Csak teszik a dolgukat, olyan zenét játszanak, amit élveznek és amit én is maximálisan élvezek. Ez a lényeg!

Megvannak most is a megszokott black-es ihletettségű nóták, és van pár, ami a metal dicsőítésével foglalkozik. Mint például a Hellbangers. Ebből is látszik, hogy igen csak elhivatott a csapat.
A Fate Forever Flesh egyenest az első két klasszikus Deasaster lemez felé nyúlik vissza. Galoppos és gyors black metalt nyújt, a Desastertől megszokott stílusban.
Innetől mindegyik szám a régi időket idézi, igaz ez mind Vile We Dwell-re, A Tyrannizer-re és társaira, a lemez egyik csúcspontja épp emiatt a Tyrannizer. Biztos, hogy már most klasszikus Desaster himnusz, ütős lehet koncerten, remek a hangulata. Középkori hangulatú riffek, vontatott, lassú súlykolás. A lemez egyik legjobb nótája! Vendégek is feltűnnek a nótában pl: Prosciptor-Absu stb.

Az énekes Sataniac hangjával most már végleg megbarátkoztam, vitt egy kis változatosságot az előadásába. Teljesen jól végzi a frontemberi teendőket, ezt már élőben is megtapasztaltam.
Infernal gitáros viszi a vállán a zenekart, érezni minden nótán, riffen a sajátos stílusát. Megjegyezném, hogy nem sok hozzá hasonló zenészt látni black-death-thrash színtéren, aki ennyire élvezné a zenélést. A koncerteken végig vigyorog, vicsorog, iszonyat lehet látni, mennyire élvezi, amit csinál, Jó például szolgálhatna a sok ultragonoszul vicsorgó és pillangókisasszony módjára kifestett idiótának!!
Összességében tehát egy remek lemezt vehet a kezébe az, aki utánajár, és beszerzi ezt a kiadványt!

Tracklist:

1. Intro
2. Satan’s Soldiers Syndicate
3. Angel Extermination
4. Razor Ritual
5. Hellbangers
6. Fate Forever Flesh
7. Vile We Dwell
8. Tyrannizer
9. Venomous Stench
10. More Corpses For The Grave

Pontszám: 8

Kapcsolódó cikkek

DESASTER – The Oath Of An Iron Ritual

Azagtoth

KME videók: Ravenia, Desaster, Midnight Eternal, American Head Charge, Suns Of Thyme, Mortillery, Inallsenses

KMZ

Desaster – Phantom Funeral video

KMZ

Desaster Interjú

Dr. Feelgood

Hot News: Desaster premiere second single ‘Troops Of Heathens – Graves Of Saints’ exclusively via website of Rock Hard magazine, Germany!

KMZ

DESASTER – The Arts Of Desruction LP / CD

Dr. Feelgood

Hot News – Desaster launch landing page for ‘The Arts Of Destruction’ and post first new song, reveal front art!

KMZ

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek