Lemezismertetők

DESASTER – The Arts Of Desruction LP / CD

Kiadó: High Roller (LP) / Metal Blade (CD)

Weboldal: www.total-desaster.com

Kiadás éve: 2012

Stílus: Heavy / Black / Thrash

Brief Sum: The band has come up with a brutal album that will surely please their fans, and will undoubtadely emphasize their defining role in the underground scene.

 

A Desaster nemcsak hazája Németország, hanem a nemzetközi underground mozgalom egyik élcsapatává, meghatározó tényezőjévé nőtte ki magát az évek folyamán. Ellentétben a széles körben elterjedt közhiedelemmel, a zenekar neve nem elgépelt, a klasszikus Destruction dalból (Total Desaster) nevet választó banda múltja egészen 1988-ig nyúlik vissza és azóta töretlen lelkesedéssel, fanatizmussal nyomják a tradicionális (germán) heavy metallal kevert black/thrash metalt.

Nagy meglepetésként ért, hogy 2005 környékén az addig kizárólag német underground kiadóknál dolgozó zenekar a Metal Blade-hez szerződött. Nem arról volt szó, hogy eladták magukat, hanem egyszerűen kinőtték addigi kereteiket, lehetőségeiket és így logikus lépésnek tűnt, hogy a nagynevű és múltú céghez szerződjenek, már csak a nagyobb reklám, promóció és terjesztés érdekében is. Addigi ötödik, a Metal Blade számára első, Angelwhore lemezük szerintem nem lett olyan erős, – számomra túl kísérletezősnek, a Desaster szintjén kifejezetten komplexnek hatott – mint korábbi munkáik, de a Satan’s Soldiers Syndicate-tel újra elkapták a fonalat. Az utóbbi időkben nem sokat hallatott magáról a csapat – noha nem voltak inaktívak, rengeteget koncerteztek, turnéztak -, mindössze három kiadványt jelentettek meg, a 20 Years Of Total Desaster tripla válogatást, az Anniversarius split anyagot (mindkettőt 2009-ben) valamint a Zombie Ritual/Devil’s Sword single-t (2010-ben). Öt évet kellett várni friss alkotásukra, ami annak függvényében mindenképp meglepő, hogy a csapat szigorúan tartotta magát a kétévenkénti lemezmegjelentetésre.

Megnyugtatom a zenekar rajongóit, hogy nyugodtan hátradőlhetnek, az intro és outro közé ágyazott kilenc nóta klasszikus Desaster stílusban íródott. Nem fogyott el muníciójuk, az eltelt öt évben nem szivárogtak be muzsikájukba idegen, trendorientált hatások, a szerzemények egy az egyben a rombolás művészeteit szimbolizálják. Dalírói vénájuk megkérdőjelezhetetlen, minden eddigi alkotásukon a változatosságra törekedtek és ezt az új korong is hűen reprezentálja. Ahogy eddigi lemezeiken megszokhattuk, elsöprő dinamikával, brutalitással tálalják szerzeményeiket, melyeket jól elhelyezett váltásokkal, tradicionális, germán galoppozós riffeléssel kombinálnak, legyen szó a blackes alapú címadóról illetve At Hell’s Horizon-ról, a sodró lendületű, pörgős Lacerate With Hands Of Doom-ról, a korai Slayer ihlette riffekkel felvértezett, az ős Kreator-t és Sodom-ot is megidéző Splendour Of The Idols-ról, a Queens Of Sodomy-ról vagy a Troops Of Heathens – Graves Of Saint-ről. A legjobb pillanatban törik meg a dalok lendületét, majd kapcsolnak vissza az adott darabot jellemző magas fordulatszámra. Az A Touch Of Medieval Darkness bemutatkozó lemezük óta a csapatot jellemző teljesen egyedi, középkori hangulatot árasztó, de nyers hangzás ugyanúgy az album sajátja, mint Tormentor mennydörgő dobjai, Odin vastag basszusfutamai, Infernal harmóniái, riffjei és Sataniac gonosz éneke. Mint minden eddigi Desaster kiadvány, a The Arts Of Destruction is kijön bakeliten, melyen bónuszként a kultikus brit death metal zenekar Cancer, Cancer Fuckin’ Cancer klasszikusának feldolgozása hallható.

A csapat rajongóinak igényét maximálisan kielégítő, brutális lemezt készített a gárda, amely egészen biztosan növelni fogja az undergroundban betöltött meghatározó szerepüket. Kizárólag a zseniális jelzővel tudom illetni a korongot.

SAMPLE:
MySpace link

Tracklist – CD version:

1. Intro
2. The Arts Of Destruction
3. Lacerate With Hands Of Doom
4. Splendour Of The Idols
5. Phantom Funeral
6. Queens Of Sodomy
7. At Hell’s Horizon
8. Troops Of Heathens – Graves Of Saints
9. Possessed And Defiled
10. Beyond Your Grace
11. Outro

Tracklist – LP version:

1. Intro
2. The Arts Of Destruction
3. Lacerate With Hands Of Doom
4. Splendour Of The Idols
5. Phantom Funeral
6. Queens Of Sodomy
7. At Hell’s Horizon
8. Troops Of Heathens – Graves Of Saints
9. Graves Of Saints
10. Possessed And Defiled
11. Beyond Your Grace
12. Outro

Pontszám: 10

Kapcsolódó cikkek

DESASTER – The Oath Of An Iron Ritual

Azagtoth

KME videók: Ravenia, Desaster, Midnight Eternal, American Head Charge, Suns Of Thyme, Mortillery, Inallsenses

KMZ

Desaster – Phantom Funeral video

KMZ

Desaster Interjú

Dr. Feelgood

Hot News: Desaster premiere second single ‘Troops Of Heathens – Graves Of Saints’ exclusively via website of Rock Hard magazine, Germany!

KMZ

Hot News – Desaster launch landing page for ‘The Arts Of Destruction’ and post first new song, reveal front art!

KMZ

DESASTER – 666 – Satan’s Soldiers Syndicate

Necrofaust

Szólj hozzá!

A továbblépéshez fogadja el a sütik használatát. Elfogadom Részletek